BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Hunsrück-Hochwald | Nieuw natuurpark in Duitsland

Waardevolle natuur krijgt wereldwijd de erkenning van Nationaal Park als de overheid deze natuur wil beschermen. Denk maar aan het Yellowstone National park in Amerika, de Serengeti in Afrika, Christmas Island voor de kust van Australië of ons eigen Nationale Park de Hoge Veluwe.

Zo waren er in Duitsland 14 Nationale Parken. Denk aan prachtige natuurgebieden als het Beierse Woud in het zuiden tot het Waddengebied in het hoge noorden. Sinds enkele jaren heeft Duitsland er een 15e Nationalpark bij: het Nationalpark Hunsrück-Hochwald. Dit werkelijk schitterende gebied van iets meer dan 10.000 hectare groot is een paradijs voor liefhebbers van uitgestrekte bossen, grillige rotsen en unieke wandelroutes. Het omvat de hoogste delen van de Hunsrück en strekt zich uit over de deelstaten Rijnland-Palts en het Saarland.

Wilde katten

In Hunrück-Hochwald komen naar schatting een tiental zeldzame, wilde katten voor. Dit zijn geen ontsnapte huiskatten, maar dieren die in de natuur zijn geboren en in Europa uiterst bijzonder zijn. De kans dat je ze bij een wandeling in het Hochwald tegenkomt is erg klein, want de dieren zijn erg schuw. Wilde katten leven het liefst alleen en hebben – in tegenstelling tot huiskatten – lange haren en hun staart hangt naar beneden. De wilde katten behoren tot de beschermde diersoorten in Duitsland.

Langste hangbrug van Duitsland

In de Hunsrück bevindt zich Duitslands langste hangbrug: de Geierlay-Brücke. Hoewel de brug 360 m lang is en zo'n 90 meter boven de aarde zweeft, merk je nauwelijks op een brug te lopen. Hij is onderdeel van de 410 km lange Saar-Hunsrück-Steig wandelroute. Je hoeft er niet voor te betalen, de fiets mag aan de hand mee en de hond aan de lijn. Het makkelijkst bereik je de brug vanuit het plaatsje Mörsdorf.

Wil je ook dit natuurpark komen ontdekken? Bekijk dan de vakantiehuisjes van VIVALDI Travel in de Hunrück.

 

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.