BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Bier drinken in Beieren



In München vindt jaarlijks het grootste bierfestival ter  wereld plaats. Jaarlijks bezoeken meer dan 6 miljoen mensen het festivalterrein (de Theresiawiese), niet ver van het centrum van München. Hier staat bijna 3 weken lang een kermis en 14 enorme tenten waarvan de grootste plaats biedt aan meer dan 10.000 bierliefhebbers.

Buiten elke tent is de zogenaamde Biergarten (“biertuin”). Er worden op het Oktoberfest in München zes verschillende biermerken geschonken: Augustiner, Paulaner, Spaten-Franziskaner, Löwenbräu, Hacker-Pschorr en Hofbräu.

Het is wettelijk vastgelegd dat alleen in München gebrouwen bier mag worden geschonken. Traditiegetrouw wordt het bier alleen per liter geserveerd in een zogenaamde Maß (een grote bierpul van een liter). Wilt u dit jaar een kijkje nemen bij het grootste bierfeest ter wereld? Huur vandaag nog een huisje in Beieren bij VIVALDI Travel.

En wilt u in München echt goed voor de dag komen? Op de Theresiawiese (die Wiesn) wordt door de kenners een speciaal soort Duits gesproken. Voor dit ”Oktoberfest Duits” bestaat een online woordenlijst. De volgende zinnen zijn alvast handig om te onthouden:

• Dank u wel (Danke/vielen Dank): Vagäidsgood, saggrischn Dangg.
• Wil je iets drinken (möchtest Du etwas trinken?):  Mogsd wos dringga?
• Ja, graag, goed idee (Ja, gerne, gute Idee):  Ja, gean, guade Idä.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.