BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Duits Verkeersbureau

                          


 TIPS Regelmatig ontvangen wij nieuws en tips van het Duits Verkeersbureau. Actuele, interessante berichten delen we hier.

____________________________________________________________________________________________________________

NIEUW!


De Oranjeroute. Nu op de website van Rondreizen.nl 

Vier bijzonder interessante autovakanties in de 'Sporen van de Oranjes'. Ontdek historische stadjes met burchten, kastelen en paleizen waar ooit de Oranjes leefden. Lees waar en met wie.

De gehele route is zo'n 2200 km lang, doet 22 stadjes aan in 8 deelstaten, van oost naar west.Van direct over de Nederlandse grens tot aan Berlijn. De vier routes zijn Oranjeroute Dichtbij, Oranjeroute West, Oranjeroute Midden en Oranjeroute Oost. Stuk voor stuk pareltjes uit de Oranjegeschiedenis in Duitsland. Bekijk hier deze Oranjeroutes.

____________________________________________________________________________________________________________

OP DE FIETS DOOR DE STAD Fiets delen in Duitsland 

Genieten van de adembenemende skyline van Frankfurt, onder de beroemde Brandenburger Tor doorwandelen, een biertje in het Hofbräuhaus in München drinken of langs de Alster in Hamburg fietsen. Met Call a Bike van de Deutsche Bahn zijn alle bezienswaardigheden snel bereikbaar en is het niet meer nodig om in de file te staan of op de bus, tram of metro te wachten! Ideaal. Auto ergens in de buurt van het treinstation parkeren en per fiets je favoriete stad ontdekken. Je hebt geen treinkaartje nodig, het is ge woon een service van DB. Slechts één keer registreren en voor een erg interessant tarief de stad door; bij een aantal stations zijn ook e-bikes. Meer weten? > Call a Bike

___________________________________________________________________________________________________________

BAUHAUS Duitsland viert het Bauhaus-jaar

Frankfurt, 28 augustus 2018   In 2019 staat in Duitsland het 100-jarig jubileum centraal van de oprichting van het legendarische Staatliches Bauhaus Weimar. Bauhaus vormt in Duitsland een belangrijk onderdeel van het cultuurhistorisch aanbod. De internationale uitstraling is goed te zien in het museum in Weimer en onder meer ook in Dessau, Berlijn en vervolgens door geheel Duitsland. Andere bekende, Duitse architecten, die Bauhaus aanhingen zijn Klee, Itten en Kandinsky. In Nederland zijn het vooral Theo van Doesburg en Piet Mondriaan (kunstbeweging De Stijl) die evolueerden naar het modernisme. Een aardige, 1½ minuten durende video over deze belangrijke kunststroming, die in 1919 begon met de architect Walter Gropius, ziet u hier: Celebrating Bauhaus

____________________________________________________________________________________________________________

Contactgegevens Duits Verkeersbureau

Adres:  Amstelveenseweg 642, 1081 JR Amsterdam
Telefoon klantenservice: 020 311 3923
Openingstijden helpdesk: maandag t/m vrijdag  9.00 - 17.00 uur
Email: info@germany.travel
Website: germany.travel/nl 
____________________________________________________________________________________________________________

De Duitse deelstaten (provincies)
Duitsland heeft 16 deelstaten, Bundesländer in het Duits. Het beste vertaald als provincies. Net als in Nederland heeft elke provincie haar hoofdstad, maar er is één onderscheid: van deze 16 deelstaten heeft Duitsland ook drie 'stads-provincies', w.o. Berlijn.
Hier volgen op alfabetische volgorde de Duitse deelstaten:
 1. Baden-Würtemberg
 2. Bayern
 3. Berlin
 4. Brandenburg
 5. Bremen
 6. Hamburg
 7. Hessen
 8. Mecklenburg-Vorpommern
 9. Nieder-Sachsen
 10. Nordrhein-Westfalen
 11. Rheinland-Pfalts
 12. Saarland
 13. Sachsen
 14. Sachsen-Anhalt
 15. Schleswig-Holstein
 16. Thüringen

____________________________________________________________________________________________________________

Vakantieland Duitsland: Groen in elk seizoen

 Maar liefst één derde van Duitsland bestaat uit beschermde natuurgebieden. In de natuurparken, biosfeerreservaten en maar liefst zestien nationale parken gaan natuurbescherming en recreatie hand in hand. Een vakantie is hét moment om deze groene wereld - naast de deur - te ontdekken. Natuurlijk vanuit je Vivaldi vakantiehuis.


     

Lente   De zon schijnt! Terwijl de natuur ontluikt, begint het weer te kriebelen:  wie wil nou niet meteen z’n wandelschoenen aantrekken of op de fiets stappen om op ontdekkingsreis gaan in de frisse Duitse buitenlucht? Terwijl u kilometers maakt, voelt, ruikt, ziet en beleeft u de natuur. In het Zwarte Woud bijvoorbeeld, waar het nationale park Schwarzwald ruim 10.000 hectare beslaat en waar bedreigde dieren en planten ongestoord kunnen leven. Wie het avontuur dichter bij huis zoekt, kan eens gaan klettersteigen in het Westerwald, een uitgestrekt natuurgebied tussen Keulen en Frankfurt.

Zomer   De groeiende aandacht en herwaardering voor de natuur heeft er in Duitsland voor gezorgd dat dieren als de eland, lynx, de bever en de wolf zich weer in Duitsland thuis voelen. Geen beter moment om de natuur van zo dichtbij en zo actief te beleven als de zomer! Wat te denken van kanoën op de jonge Donau, wandelen tussen de boomtoppen in de Thüringse Hainich, een culinaire vulkaanwandeling in de Eifel, met de segway door het Beierse Woud en op stap met een ezel in het nationale park van de Harz? De mogelijkheden zijn ongekend!

Herfst   Als het kwik langzaam daalt en de herfst langzaam maar zeker zijn intrede doet is het de ideale tijd om lekker veel buiten zijn. De Duitse natuur verveelt nooit: van de bergen in het zuiden tot de rivieren in het oosten en van de kustgebieden in het noorden tot de wijnheuvels in het westen. Het oudste wijnbouwgebied van Duitsland is de Moezel, al 2000 jaar geleden werd hier wijn verbouwd. Schuif aan bij een van de vele wijnfeesten in de herfst, nadat je een dagje flink hebt doorgestapt op de Moselsteig. Vanaf het 380 m hoge wandelpad is het uitzicht over de glinsterende rivier fenomenaal. 

Winter   Ook als wintersportbestemming gooit Duitsland hoge ogen. Je kunt er uitstekend terecht voor traditionele wintersporten, zoals skiën en langlaufen. Maar ook voor activiteiten die je 'voetafdruk' beperken en de natuurlijke omgeving zo min mogelijk belasten, zoals snowkiten of sneeuwschoenwandelen. De skigebieden in de Beierse Alpen behoren ijskoud tot de meest gevarieerde van Duitsland. Wie al binnen een paar uurtjes rijden op de lange latten wil staan, kan naar het Sauerland.

 



                  

Klik op het logo en lees op de officiële website van het Duits Verkeersbureau alle info over vakantie in Duitsland


Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.