BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Duits Verkeersbureau

                          


 TIPS  Regelmatig ontvangen wij nieuws en tips van het Duits Verkeersbureau en de Duitse partners
w.o. de toeristenbureaus.
Actuele interessante berichten delen we hier.

________________________________________________________________________________________________________________________________


1 juni 2022 | Duitsland verlaagt benzineprijs


Benzine zakt 35 cent en diesel 17 cent


Ter compensatie voor de hoge energiekosten komt de Duitse regering hiermee tegemoet aan de torenhoge energienota en verlaagd de belasting tot het laagste in de Europese Unie toegestane niveau.

Door deze prijsverlaging gaat de benzine zo'n 50 cent voordeliger worden dan de huidige adviesprijs in Nederland. Een liter benzine zal daardoor in Duitsland rond de 1,80 kosten.

Misschien even een retourtje Duitse grens? Let op. Als je enkele jerrycans wilt meenemen, moet je er voor zorgen dat deze perse niet kunnen verschuiven, noch dat ze gaan lekken. De jerrycans mogen maximaal 60 liter per stuk bevatten; het totaal aantal liters dat je extra mag vervoeren is 240 liter.DUITSLAND NÓG VOORDELIGER  |  Het 9-euroticket

1 juni 2022 ¦ Vanaf nu t/m de gehele maand augustus reis je in Duitsland een hele maand voor slechts 9 euro per ticket. Met dit 'kaartje' reis je geheel gratis met al het Duitse openbaar vervoer. De tickets zijn een maand geldig en koop je bij de automaten en diverse verkooppunten.

Je reist voor een vast tarief onbeperkt met de lokale en regionale vervoersdiensten, dus ook met de metro, bus en tram. De tickets zijn niet geldig op de lange-afstandstreinen en -bussen, zoals IC, EC en ICE, daar gelden de reguliere tarieven. KINDERKORTING. Kinderen onder de 6 jaar reizen in Duitsland gratis. Voor kinderen vanaf 6 jaar is wél een geldig 9-euroticket nodig.

Lees hier meer info >GOED NIEUWS |
>>> De Oranjeroute is uitgebreid met Dresden Elband

Op de Oranjeroute ontdek je de oorsprong en de geschiedenis van het Huis van Oranje . Het is een uitstekende mogelijkheid voor het maken van prachtige autoreizen op ontdekkingstocht door Duitsland. Er zijn vier autoroutes uitgezet op ontdekking naar de oorsprong van de Oranjes. De gehele route in één keer is misschien wat erg lang, nl. maar liefst 2300 km. Je komt door 8 deelstaten en er 23 interesse, historische stadje . Daar is nu het Dresden Elbland bijgekomen. Je ervaart hier hoe de Oranjes leefden , waar ze woonden enontmoet wie. Ontdek het bewogen leven van Anna van Saksen, die op 16-jarige leeftijd de 11 jaar oudere prins Willem van Oranje huwde. >>Lees hier over haar droevige liefde ...


  

Familievakanties in vakantieland Duitsland

Duitsland is een echt familievakantieland. Kindvriendelijk als ze zijn, biedt Duitsland een enorme keuze aan vakanties voor het hele gezin. Op onze partnerwebsite Familievakanties.nl vind je dan ook een uitgebreide keuze aan gezinsvakanties. vakantie daarbij aan kindvriendelijke accommodaties, mogelijkheden die juist voor kinderen aantrekkelijk zijn. Een aantal voorbeelden: burchten en kastelen, dierentuinen, een bierbrouwerij, een automuseum als Mercedes en Porsche, interactieve musea, onderaardse grotten, kanovaren, hangbruggen, bezoeken mijnen, boominenpaden  en noem maar op .Op Familievakanties.nl vind je nu per deelstaat de hoogtepunten van Duitsland voor families met kinderen van 6 tot 16 jaar, door de gemonteerde VVV's.

Het complete overzicht vind je hier


  

Stedentrip naar de gezellige zustersteden Bremen en Bremerhaven

Een stedentrip is echt iets voor een lang-weekend. Duitsland is daar uitermate geschikt voor, zeker met de auto. Dikwijls denk je aan bv. Keulen en Münster, ook leuk, maar waarom niet eens heel wat anders? Ooit gedacht aan Bremen?
Een pareltje in het noorden en niet eens zo ver van Nederland.

Duidelijk toeristisch Bremen aan de rivier de Weser ligt, die bij Bremerhaven uitmondt in de Noordzee, is het een echte maritieme stad. Zo heb je hier ook - in augustus - de Maritieme Dagen , zeg maar, SAIL Bremen. Het is niet zo'n enorm, grootschalig evenement als SAIL Amsterdam, maar heel erg gaaf. Vergaap langs de kade aan de schepen die van heinde en verre acte de présence komen geven.

Nieuw: Het Fischbahnhof , waar je middel 360°-technologie samen met vissers een heuse zeereis maakt. Voor de lekkerbekken onder ons heeft ook Bremen haar eigen culinaire lekkernij: uit eigen koffiebranderij de lekkerste koffie met daar een heerlijk Bremer Kaffeebrot bij.

verder zijn er eind september de Duitse Scheepvaartdagen

Op naar Bremen. Ga bij Nordhorn van Meppen de grens over en kom via Cloppenburg in twee uurtjes in Bremen aan. Zeer de moeite waard.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nieuw op de Hunsrück: Culinaire wandelroute

Op 14 mei 2022 is een nieuwe premiumwandelroute geopend. Deze loopt over de Hunsrück om bij Thalfang en Burtscheid. Het is de "Lecker Pfädchen" ("Het Lekkere Paadje"). Waarom deze toch wel aparte naam? Wel, op drie locaties wordt langs de weg bronwater, bier en wijn aangeboden. Woudachtige bossen, velden, beekjes en kasteel Dhronecken zijn op deze 10 kilometer lange wandelroute je deel, naast diverse picknickplaatsen. Een zestal infoborden vertellen over de smaakvolle keuken en de regionale producten.

Naar de Hunsrück >

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


De Duitse Kerstmarkten
Wat is het toch elk jaar weer een heerlijk feest als ca. half-eind november de kerstmarkten weer open gaan. Je kan Duitsland de onbetwiste nummer 1 noemen, want ze zijn in heel het land te vinden. Inmiddels zo'n kleine 3000!
Het is echt volop genieten van de prachtige kerstverlichting. Te midden die echte sfeer wandel je langs de vele vrolijk versierde kerstkraampjes en vergaap je aan de van mooie kerstspulletjes. Geheid dat je met iets moois thuis komt. De mooiste kerstballen glinsteren je verlangen naar het water je in de mond loopt door de geur van de vele lekkernijen. Amandel, kaneel, vers weere kastanjes, kerststollen en de niet testane Glühwein.

Kerstmarkten zijn verplaatsingen te vinden in het centrum van de steden en betalingen aan de voet van een grote kerk. Hoe gezellig is het al slenterend over het marktplein de beierende kerkklokken kerstliedjes te horen, zelfs zelfs verderop weer een kinderkoor uit volle borst 'Stille nacht, heilige nacht' zingt.

Je moet echt niet zo ver. Slechts een klein stukje rijden de grens over kan je al volop genieten, bijvoorbeeld hier . ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________