BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Top kerstmarkten in Duitsland

Duitsland en kerst horen bij elkaar. Bij onze buren worden vanaf ca. eind november op zo'n 3000 plekken kerstmarkten georganiseerd. Sommigen al eeuwen oud, anderen met honderden paviljoens. Dikwijls wedijveren ze ook met elkaar om niet alleen de mooiste maar ook wie de hoogste kerstboom of het grootste reuzenrad ter wereld heeft. Maar overal met de warme sfeer, mooie kerstversiering, unieke cadeautjes en winterse lekkernijen.

Om een kerstmarkt in Duitsland te bezoeken hoef je niet ver te reizen. Al kort over de grens vind je de meest sfeervolle kerstmarkten. Ook prima te combineren met een verblijf in een vakantiehuis in de buurt.

Mooiste kerstmarkten dichtbij Nederland

 
1. Kerstmarkt in Düsseldorf
De kerstmarkt van Düsseldorf is de populairste Duitse kerstmarkt onder Nederlanders. In het centrum van Düsseldorf vind je maar liefst 250 kraampjes, een levensgrote kerststal, een Glühwein-piramide en een honderd jaar oude draaimolen. En zo zijn er in Düsseldorf maar liefst 8 kerstmarkten, elk met een eigen thema.

2. Kerstmarkt Keulen
In het centrum van Keulen zijn in december meerdere kerstmarkten. De grootste vind je op het plein voor de dom van Keulen. Hier wandel je tussen 150 paviljoens met kunstnijverheid en winterse lekkernijen. Ook kun je hier speculaasjes kopen in de vorm van de dom.

3. Kerstmarkt in Aken
In de periode voor kerst veranderen de pleinen en straatjes rondom de dom van Aken in een sfeervol paradijs met kerstmuziek en verleidelijke geuren. De kerstmarkt van Aken is bekend tot ver over de landsgrenzen en trekt ieder jaar ca. 1,5 miljoen bezoekers.

4. Kerstmarkt in Monschau
Het prachtige middeleeuwse centrum is het ideale decor voor een sfeervolle kerstmarkt. Guirlandes, kerstbomen en feestverlichting geven het romantische marktplein en de kerstmarkt een gezellige sfeer. Torenblazers in historische kleding en alpenhoorntrio's brengen hier hun muziek ten gehore.

5. Kerstmarkt in Oberhausen
De grootste kerstmarkt van Duitsland vind je in Oberhausen, in het overdekte winkelcentrum Centro. Maar naast de kerstmarkt in dit grootste overdekte shopping centrum van Duitsland, is er ook in het oude centrum van de Oberhausen een kerstmarkt.

6. Kerstmarkt Lübeck
De Hanzestad Lübeck ligt in de noordelijke provincie Sleeswijk-Holstein (Schleswig-Holstein). Hier vind je gave kunst- en ambachtsmarkten. Lübeck wort ook wel de 'kerststad van het noorden' genoemd.

7. Kerstmarkt Dresden
Een graag bezochte kerstmarkt is die van Dresden. Deze wordt ook wel de Striezelmarkt genoemd naar de beroemde Saksische lekkernij de Striezelbollen. Volgens insiders de 'lekkerste kerststollen van de wereld'.. Hoe dan ook, de kerstmarkt van Dresden is meer dan de moeite waard.

8. Kerstmarkt Magdeburg
Ook de Magdeburger binnenstad is ondergedompeld in een heerlijke kerstsfeer. De fonkelende, glinsterende lichtjes en kerstballen lokken jong en oud naar de gezellig versierde kraampjes op de middeleeuwse Kaiser Otto Platz. De Magdenburger noemen hun Glühwein legendarisch, maar ja, wat wil je ook met meer dan 50 soorten?!

9. Kerstmarkt Halle
Halle is de grote concurrent van Magdebirg. Logisch, ze liggen beiden in de bekende deelstaat Saksen-Anhalt en op steenworp afstand van elkaar. Het prachtige decor van het grote, historische marktplein met de middeleeuwse huizen en de beroemde Marktkirche.

10. Kerstmarkt Erfurt
Met 170 jaar oude traditie en met op de romantische achtergrond van de Heilige Maria kathedraal en de Severikerk is de kerstmarkt van Erfurt een van de mooiste van Duitsland. En of je wilt of niet, de ongeveer 200 houten kerstkramen verlokken je met hun fraaie kerstspulletjes. Vanuit het verlichte reuzenrad kijk je uit over de historische binnenstad met de fraai verlichte kerstboom uit het Ertsgebergte. Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.