BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Top 5 kerstmarkten in Duitsland

Duitsland en kerst horen bij elkaar. Bij onze buren worden vanaf ca. eind november op zo'n 3000 plekken kerstmarkten georganiseerd. Sommigen al eeuwen oud, anderen met honderden paviljoens. Dikwijls wedijveren ze ook met elkaar om niet alleen de mooiste maar ook wie de hoogste kerstboom of het grootste reuzenrad ter wereld heeft. Maar overal met de warme sfeer, mooie kerstversiering, unieke cadeautjes en winterse lekkernijen.

Om een kerstmarkt in Duitsland te bezoeken hoef je niet ver te reizen. Al kort over de grens vind je de meest sfeervolle kerstmarkten. Ook prima te combineren met een verblijf in een vakantiehuis in de buurt.

Mooiste kerstmarkten dichtbij Nederland

 
1. Kerstmarkt in Düsseldorf
De kerstmarkt van Düsseldorf is de populairste Duitse kerstmarkt onder Nederlanders. In het centrum van Düsseldorf vind je maar liefst 250 kraampjes, een levensgrote kerststal, een Glühwein-piramide en een honderd jaar oude draaimolen.

2. Keulen
In het centrum van Keulen zijn in december meerdere kerstmarkten. De grootste vind je op het plein voor de dom van Keulen. Hier wandel je tussen 150 paviljoens met kunstnijverheid en winterse lekkernijen. Ook kun je hier speculaasjes kopen in de vorm van de dom.

3. Kerstmarkt in Aken
In de periode voor kerst veranderen de pleinen en straatjes rondom de dom van Aken in een sfeervol paradijs met kerstmuziek en verleidelijke geuren. De kerstmarkt van Aken is bekend tot ver over de landsgrenzen en trekt ieder jaar ca. 1,5 miljoen bezoekers.

4. Kerstmarkt in Monschau
Het prachtige middeleeuwse centrum is het ideale decor voor een sfeervolle kerstmarkt. Guirlandes, kerstbomen en feestverlichting geven het romantische marktplein en de kerstmarkt een gezellige sfeer. Torenblazers in historische kleding en alpenhoorntrio's brengen hier hun muziek ten gehore.

5. Kerstmarkt in Oberhausen
De grootste kerstmarkt van Duitsland vind je in Oberhausen, in het overdekte winkelcentrum Centro. Maar naast de kerstmarkt in dit grootste overdekte shopping centrum van Duitsland, is er ook in het oude centrum van de Oberhausen een kerstmarkt.


 

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.