BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

De beste taart van het Zwarte Woud

De meest bekende taart ter wereld is ongetwijfeld de Schwarzwälder Kirschtorte. Deze slagroomtaart met chocolade-biscuit bodem, kersenvulling en chocolade krullen als versiering wordt al sinds het begin van de vorige eeuw in Duitsland gemaakt. De oorsprong van het recept ligt niet, zoals je zou verwachten, in het Zwarte Woud.

Josef Keller wordt gezien als de banketbakker die de taart in 1915 bedacht. Hij had zijn bakkerij in Bad Godesberg in Nord Rhein Westfalen. Bad Godesberg was tot 2007 een zelfstandige stad met zo’n 70.000 inwoners, maar is tegenwoordig onderdeel van de stad Bonn. In 1934 wordt de Schwarzwälder Kirschtorte voor het eerst genoemd in een kookboek. De verklaring voor de naam wordt vooral gezocht in de chocolade op de taart. Die is net zo donker als de bossen in het Zwarte Woud…

Om de 2 jaar wordt in Todtnauberg (jazeker, in het Zwarte Woud!) een heus Schwarzwälder Kirschtaarten festival gehouden. Een jury keurt de taarten van professionele banketbakkers en hobbybakkers uit heel Duitsland en de beste worden bekroond.

In 2012 maakte Karl-Heinz Held uit Freudenstadt de beste Kirschtorte. Hij is de eigenaar van een bakkerij/koffiehuis (een Konditorei) in de Albert Schweizerstrasse nummer 2 in Freudenstad. Heeft u deze zomer een vakantiehuis van VIVALDI Travel in het Zwarte Woud gehuurd? Dan zou ik zeker een stukje Kirschtorte bij Karl-Heinz Held gaan eten!

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.