BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Grootste boom van Beieren

In Beieren zijn maar liefst 153 verschillende bosreservaten met een totale oppervlakte van meer dan 6500 hectare. Het Bayerische Wald (Beierse Woud)  is het gebied van ruim 240 km2 op de grens van Duitsland en Tsjechië. Aan de Tsjechische zijde wordt het Bohemer Woud genoemd.

Het is aan beide zijden van de grens begroeid met dichte bossen met een hoge natuurlijke kwaliteit. Het Beierse Woud is een Nationaal Park en daarmee goed beschermd. Het is ook een bergachtig gebied met als hoogste top de 1456 meter hoge Grosser Arber  .

De oudste, dikste en hoogste boom van Beieren

De bomen in Beieren vormen samen een indrukwekkend en dicht bosgebied. En natuurlijk zijn er in de soms eeuwenoude bossen mooie recordbomen te vinden.

De oudste boom van Beieren is de ''Gerichtslinde'' in Castell. Deze boom zou al sinds het jaar 1200 bestaan. De Wolfsramlinde in Ried (bij Cham) is met een omtrek van ruim 12 meter de dikste boom van Beieren. De hoogste boom is een Douglasspar in Heigenbrücken. Deze boom is meer dan 60 meter hoog!

Vanuit een vakantiehuis in Beieren kun je de prachtige bossen van Beieren (en de recordbomen) van dichtbij komen bekijken!

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.