BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Mooiste stad van het Zwarte Woud

De grootste - en volgens velen mooiste - stad in het Zwarte Woud is Freiburg. Deze universiteitsstad heeft meer dan 200.000 inwoners en wordt vaak gezien als hoofdstad van de regio. Het is een oude stad die al is ontstaan in de 11e eeuw.

 

Kathedraal van Freiburg

Een van de toeristische hoogtepunten in de stad is de Münster van Freiburg. Deze kathedraal met een toren van 116 meter hoog werd tussen 1270 en 1340 gebouwd en heeft waarschijnlijk als inspiratie gediend voor de Domtoren van Utrecht.  Als u door het oude centrum van Freiburg wandelt zullen de Freiburger Bächle u direct opvallen. Deze goten in het wegdek werden vroeger gebruikt als riolering maar dienen nu als afvoer van regenwater en overtollig water uit de rivier de Dreisam.  

Door de eigen luchtmacht gebombardeerd


In de 2e wereldoorlog werd de stad door de eigen Duitse luchtmacht gebombardeerd toen de vliegtuigen in slechts weer terecht kwamen bij een aanval op Frankrijk. Gelukkig is de stad na de oorlog weer helemaal in oude stijl opgebouwd.

 

Als u een vakantiehuis in het Zwarte Woud heeft gehuurd, moet een bezoek aan de oude Freiburg zeker op uw programma staan!

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.