BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Vakantie op de boerderij in Duitsland


Bijna 30% van de Nederlandse koeien groeit op zonder ooit in een weiland te grazen. Als er geen maatregelen worden genomen zal dat aandeel zelfs stijgen tot 50%. Ook in andere West Europese landen blijkt dit een trend te zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Wageningen. Om de kosten voor het produceren van melk zo laag mogelijk te houden, worden melkveehouderijen in Europa steeds groter en worden de koeien op stal gehouden. Op die manier willen de boeren hun rendement verbeteren.

Toch lijken de boeren het volgens de Wageningse onderzoekers bij het verkeerde eind te hebben. De zogenaamde weidegang zou vooral lagere kosten voor voer en huisvesting betekenen en als de koeien meer op stal staan, zal het inkomen van de boeren de komende jaren alleen maar teruglopen.

Wij van VIVALDI Travel kennen in Duitsland nog flink wat boeren waar u de dieren nog wel in de wei kunt zien staan. En u mag ze ook aaien, voeren en soms zelfs helpen met melken. ”Onze” boeren verhuren daarbij ook nog eens de leukste vakantiewoningen. Deze sfeervolle boerderijwoningen vindt u bijvoorbeeld in de Eifel, de Moezel en het Sauerland.

Niet alle toeristische boerderijen zijn nog steeds in bedrijf. Sommige boerderijen zijn prachtig bewaard gebleven gebouwen en alleen al door hun ligging in de natuur de moeite waard zijn. In de beschrijving van ieder vakantiehuis op de boerderij geven we u zoveel mogelijk informatie over de aanwezige dieren en de activiteiten die op de boerderij plaatsvinden. Wilt u meer details over het boerenleven op de door u gekozen accommodatie? Aarzel niet om ons even te bellen, we hebben uw woning persoonlijk bezocht!

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.