BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

'Bitte ein Bit!'

Wereldberoemd bier. Op vakantie in Duitsland kan je er bijna niet omheen, ja, zelfs wereldwijd, we bedoelen de slogan: 'Bitte ein Bit'. Het is de reclameboodschap van het meer dan 200 jaar oude biermerk: Bitburger. 
Sinds 1817 gebrouwen in het Duitse Eifelplaatsje Bitburg. Het begon met de 'eenvoudige' landbrouwerij van Peter Walleborn. De familie en de latere opvolgers leidden de brouwerij met een compromislose kwaliteit, in moeilijke dagen met veel moed door door te zetten en altijd met een sterke innovatiekracht. 
Tijdens een bezoek aan de brouwerij en een interessante rondleiding ervaart u de rijke geschiedenis over hoe het bier uit zo'n klein stadje mega groot geworden is. Toen bijvoorbeeld in 1871 een spoorlijn werd geopend breidde de verkoop zich direct uit over het gehele Rheiland. Met veel gevoel voor service werden vervolgens de fusten bier rechtstreeks per paard en wagen afgeleverd bij de Gasthöfen. In 1976 was het voor de paarden Pierre en Max hun laatste tochtje en gingen zij met pensioen. Nog een paar jaartallen. 1992: alkoholvrij bier; 2000: Olympia Partner; 2005: Radler; 2009: opening van de Bitburger Marken-Erlebniswelt;. Een niet onbelangrijk: Proef aan het eind van de rondleiding hoe heerlijk dit pilsje smaakt. Proost! Bekijk alle huisjes in de Eifel >>  

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.