BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Authentieke vakantie ervaring


Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) houdt sinds 1992 jaarlijks een onderzoek waarbij informatie wordt verzameld over vakantie. In dit zogenaamde Continu Vakantie Onderzoek (CVO) wordt gekeken naar logiesvormen, vervoer, korte, lange, binnenlandse en buitenlandse vakanties.

De trend die uit het laatste onderzoek naar voren komt is  ”je vakantieadres beleven als een local”. Volgens onderzoeker Kees van der Most is het dankzij moderne technologie steeds makkelijker mogelijk geworden om je als een autochtoon te voelen op je vakantieadres.

Hippe sites als Wimdu en Airbnb zouden locaties aanbieden waar je je als vakantieganger direct één van de locals voelt. En dan samen met een echte local de omgeving verkennen. Weg van de gebaande paden. Deze trend in vakantieland zorgt dat mensen steeds makkelijker en vaker ter plekke op zoek gaan naar die ene speciale ervaring die de vakantie uniek maakt.

Ook toont het ContinuVakantieOnderzoek aan dat mensen steeds meer zelf hun vakantie samenstellen en niet kiezen voor een standaardpakket van een touroperator. Dat sluit aan op het social travelen: op zoek naar de speciale ervaring die de vakantie uniek maakt. Van der Most zegt verder: ”En er zit toekomst in het boeken van dergelijke lokale, authentieke, particuliere woningen: 27 procent van de ondervraagden vindt dit een zeer aantrekkelijke optie”.

Voor iedereen die eerder met VIVALDI Travel op vakantie is geweest, is er niets nieuws onder de zon.

VIVALDI verhuurt al jarenlang honderden authentieke, particuliere woningen. De eigenaren van deze woningen zijn trots op hun land, hun regio. Ze vinden het fantastisch dat u helemaal uit Nederland naar hun dorp komt om de natuur, de cultuur en de lokale gerechten te ontdekken. U zult dan ook verbaasd staan met hoeveel gastvrijheid u in uw accommodatie wordt ontvangen.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.