BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Bekendste bier van Duitsland

Bier is veruit de populairste drank van Duitsland. De Duitsers drinken meer dan 100 liter bier per persoon per jaar. Niet zo vreemd met meer dan 1300 actieve brouwerijen en de keuze uit meer dan 14 soorten bier en een rijke biergeschiedenis. In een document uit het jaar 766 is er sprake van een levering van bier van de abdij van Sankt Gallen. In het jaar 1376 waren er alleen al in Hamburg 457 brouwerijen.

Welke biersoorten zijn er in Duitsland?

In Duitsland geldt de oudste warenwet ter wereld: het Reinheitsgebot. Volgens dit zuiverheidsgebod mag in Duitsland gebrouwen bier allen gemout graan, water en hop bevateen. Het gebod verbiedt het gebruik van kruiden en vruchten.

Toch in de loop van de jaren door verschillende brouwtechnieken en aantal soorten bier ontstaan die door de meeste brouwerijen geproduceerd worden: Pils, Weizenbier, Helles, Starkbier, Export, Kölsch, Altbier, Schwarzbier, Dunkelbier, Weisse, Märzen, Gose, Rauchbier, Zwickelbier en Spezialbier.

De bekendste brouwerij van Duitsland

In Bitburg, in het zuiden van de Eifel, staat de bekendste brouwerij van Duitsland. Bitburger is hét bier uit de Eifel en misschien wel hét bier uit Duitsland. De brouwerij werd opgericht in 1817 en vanaf het begin van de 20e eeuw werd de eerste grote reclamecampagne gestart. De naamsbekendheid van het bier groeide snel.  In 1951 werd de slogan ‘’Bitte ein Bit’’ geïntroduceerd. Deze zou je kunnen vergelijken met ‘’Heerlijk Helder Heineken’’, maar wordt nog steeds gebruikt.

Bitburger brouwerij bezoeken

Als u op vakantie in de Eifel bent, is een bezoek aan de brouwerij van Bitburger een aanrader. Er wordt in Bitburg meer dan 4 miljoen hectoliter bier per jaar gebrouwen. De bierbrouwerij is tot op de dag van vandaag in familiebezit.  In 2009 opende de brouwerij de “ Bitburger Marken-Erlebniswelt ”. In een ruimte van meer dan 1700 vierkante meter kunt u kennis maken met de brouwerij en de geschiedenis van Bitburger.


 

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.