BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

BIOTOPIA

Duurzaam, sustaineble, nachhaltig

Duurzaamheid is niet meer weg te denken. Het is onderdeel van ons leven. Iedereen heeft het er over. Iedereen vindt er wat van. Maar, vinden we het alleen maar belangrijk en gaan we dan weer gauw over tot de orde van de dag? Ons er echt mee verbinden, lijkt soms best nog wel moeilijk. En helaas heeft het ook wel wat van doen met image. Er wordt gauw gedacht in de trant van 'bloemetjes, bijtjes, boswachter'. Onzin natuurlijk. En wat is er überhaupt mis met 'boswachter'?! Honderdduizenden televiesiekijkers volgen met groot plezier de programma's met onze TV-boswachter Arjan Postma. Ja, wat kan die man vertellen, zoals bv. tijdens de RTL-4 natuurquiz 'Het zijn net mensen'.


Hebben we het vandaag de dag over duurzaamheid, dan hebben we het inderdaad o.a. over eco, over de natuur. Gelukkig is er steeds meer en meer aandacht voor duurzaam leven. Hoe belangrijk het is voor nu, voor onze kinderen, kleinkinderen en hun kinderen, komt goed tot uiting op de Floriade Expo in Almere. Beleef hier het maar liefst 60 hectare grote Floriade-park. Er zijn vele gave rondleidingen en thema-routes - ook voor de kids. Plan je eigen 'wandeling' of maak gebruik van de comfortabele Floriade Expres, de hop-on hop-off trein, die je meeneemt langs alle hoogtepunten en intenationale deelnamen.




BIOTOPIA. Groene Stad van de Toekomst
Eén van de hoogtepunten is 'Biotopia', de deelname van Duitsland. De Duitse Tuin ligt in het hart van de internationale deelnemers met een oppervlakte van bijna 2.000 m². Ontdek innovatieve Duitse oplossingen voor groene steden van de toekomst. Juist nu verstedelijking onverminderd doorgaat is het van het hoogste belang 'groene oplossingen' te ontwikkelen voor een goed stads leven. Green, Food, Health en Energy zijn hierbij dé hoofdzaken.
In Biotopia ontdek je op speelse wijze levendige voorbeelden van hoe je de uitdagingen nu al kunt aangaan. Het middelpunt van de tuin wordt omgeven door het houten paviljoen, dat symbool staat voor de moderne stad met huizen met bijvoorbeeld 'verticale tuinen'. Gevels met planten'bakken' tegen de gevel, die het geheel een fantastisch groen aanzicht geven en bovendien voor in de steeds warmere zomers binnen voor verkoeling zorgen. 
Bij binnenkomst in het paviljoen krijg je een slim polsbandje waarmee je exposities activeert en je een eigen groen stad creëert.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.