BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Boomkronenpad in Beieren

Men neme: 1150 kubieke meter hout en 200.000 schroeven. Je kiest een plekje in het grootste natuurpark van west Europa en je zet zo’n 50 bosbouwkundigen, timmermannen en houtbewerkers zo’n 6 maanden lang aan het werk.

Met dit recept heeft de gemeente Neuschönau een bijzondere toeristische attractie gebouwd. In het natuurpark Lusen, in het zuidoosten van het natuurpark Beierse Woud werd op 9 september 2009 het langste boomkronenpad van Duitsland geopend.

Over een afstand van maar liefst 1300 meter kunt u hier – op een hoogte tussen 8 tot 25 meter boven de grond – een wandeling door de boomtoppen maken. Uw tocht begint met het beklimmen van een houten toren (hier is ook een lift voor rolstoelen en kinderwagens). Daar begint uw tocht over een houten constructie die prachtig in de natuur is geïntegreerd. Eind het eind van uw wandeling kunt u de uitzichttoren beklimmen. Hier heeft u op een hoogte van 44 meter een prachtig uitzicht tot aan de Alpen.

Naast een wandeling door de boomtoppen kun u hier ook een bezoek brengen aan het Hans Eisenmann Haus. In dit bezoekerscentrum komt u alles te weten over de geschiedenis en bezienswaardigheden van het Nationalpark Bayerische Wald. Alle kennis die u in dit centrum heeft opgedaan kunt u daarna direct in de praktijk testen. Op een afgesloten grondstuk van meer dan 200 hectare kunt u een wandeling van 7 km maken waarbij u de bijna 40 soorten zoogdieren (waaronder wolven en beren) en bijzondere vogels in hun natuurlijke omgeving kunt zien.

Heeft u een vakantiehuis in het Beierse Woud gehuurd bij VIVALDI Travel? Dan is een uitstapje naar het natuurpark Lusen zeker de moeite waard.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.