BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Champagne uit Duitsland

Niet alleen in Frankrijk wordt graag een glaasje bubbels gedronken. Ook in Duitsland zijn ze gek op hun eigen mousserende wijn: Sekt.

Maar liefst 335 miljoen liter dronken onze oosterburen in 2012 van deze prikkelende drank. Sekt heeft nog wel eens de naam ”goedkoop” te zijn. Dat heeft ermee te maken dat er tot een aantal jaar geleden soms koolzuur werd toegevoegd aan gewone wijn.

De echte kwaliteits Sekt wordt – net als Franse Champagne – gemaakt volgens de Méthode traditionnelle.  Het koolzuur van de tweede gisting, die op fles plaatsvindt, blijft in de fles behouden. Hierdoor is de kwaliteit van de “mousse” is hoog en eenmaal in een glas geschonken blijven de bubbels lang in de wijn achter.

Voor echte “Deutscher Sekt” worden alleen druiven uit Duitse wijngaarden gebruikt. Deze sekt krijgt als toevoeging het label ”b.A”. Dat is Sekt uit bestimmte Anbaugebiete. Er zijn verschillende druivenrassen geschikt voor de productie van Sekt. De beste Sekt wordt echter gemaakt van de Riesling druif.

Rüdesheim am Rhein bezoeken

Ben je binnenkort in een vakantiehuis van VIVALDI Travel in de Hunsrück of de Moezelstreek? Dan adviseren wij je een bezoekje aan het wijnstadje Rüdesheim am Rhein. Hier werd al in de tijd van de romeinen wijn gemaakt. Met de Riesling druiven die hier groeien wordt uitstekende Sekt gemaakt. Je kunt deze proeven in de wereldberoemde, 144 meter lange Drosselgasse. In deze straat in het middeleeuwse centrum vindt u vele restaurants en wijnhuizen.

Beste Sekt van Duitsland

Maar wil je een echt goede Riesling Sekt drinken, loop dan even door naar het proeflokaal van Theresa Breuer in de Geisenheimer Straße. De sekt die hier geschonken wordt komt van het wijngoed van haar vader, Georg Breuer. Volgens kenners is dit de bakermat van de beste Sekt van Duitsland.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.