BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Criminele Eifel?!

In Duitsland weten ze het wel, in ieder geval in de Eifel. Daar zijn namelijk heel wat Duitse ‘Krimis’ opgenomen. Bijvoorbeeld ‘Tatort Eifel’. Crimihoofdstad is Hillesheim; daar en in de directe omgeving zijn heel wat tv-series gedraaid.

Midden in het centrum van Hillesheim, aan de Markt no. 5-7, staat het Kriminalhaus. Hier vind je een omvangrijk, zo niet het grootste, Krimi archief van Duitsland met meer dan 30.000 titels! Zo is er ook een uitgebreide verzameling van de boeken van Agatha Christie en van Sherlock Holmes. En mis je zelf wat in je verzameling? Je kunt hier ook boeken aanschaffen, wel in het Duits natuurlijk.
En er zijn niet alleen boeken. Er is van alles dat met het onderwerp ‘Krimi’ te maken heeft, zoals originele filmrekwisieten, inclusief levensgrote poppen. Voorzichtig rondsnuffelen op zolder. Daar betreed je een p.d.,  ‘plaats delict’. Er is een lift, maar voorzichtig …

EFEL KRIMI WANDELWEG
Een groot succes zijn de populaire Krimi wandeltochten. Zo kom je op filmlocaties waar Duitse krimi’s zijn opgenomen. Bovendien geniet je van de prachtige natuur. En geen zin om te wandelen? Er is zelfs een gave busrondrit. De speciale Krimibus voert je over een traject van zo’n 100 km langs alle ‘criminele’ plekken. De Tatort Tour Nordschleife-Mordschleife duurt ongeveer 4 uur. Wel vooraf aanmelden bij het Verkeersbureau van Hillesheim.

En om het helemaal compleet te maken: bezoek het jaarlijkse Krimi Festival en overnacht dan in het Krimi Hotel. De hotelkamers hebben eigen thema’s: Derrick, Cherlock Holmes, Alfred Hitchcock, James Bond, Miss Marple en meer.

HILLESHEIM
Het stadje Hillesheim is trouwens een leuk, toeristisch plaatsje. Het heeft een historische centrum met marktplein, gezellige terrasjes en goede restaurants. Ook de omgeving biedt veel moois, zoals de Maaren. Dit zijn (grote) vulkaanmeren, waar je helemaal rondom fijne wandelingen kan maken. Hillesheim is makkelijk bereikbaar. Je bent in drie uur; de afstand Utrecht – Hillesheim is 315 kilometer.

In de Eifel kan je natuurlijk een hotelletje pakken, maar uiteraard ook gewoon een huisje huren. Daar kan je prima voor terecht bij  VIVALDI Travel.nl Lekker voordelig, waar je helemaal op jezelf verblijft.

Bekijk hier de huisje in de Eifel

 

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.