BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

De mooiste wandelgebieden van Duitsland

Of u nu liefhebber bent van joggen, wilt schatzoeken met een gps, lange afstanden gaat wandelen of gewoon een middag wil genieten van de mooiste uitzichten en veel frisse lucht: in Duitsland komen alle soorten wandelliefhebbers aan hun trekken. U vindt in Duitsland maar liefst 200.000 km aan goed bewegwijzerde paden. Bij zoveel mogelijkheden wordt het wellicht lastig een keuze te maken, we zetten daarom enkele mooie wandelgebieden van Duitsland op een rijtje

Hier wandelen we heel graag


1: De Eifel
De Eifel begint direct over de grens bij Limburg en heeft maar liefst drie beschermde natuurgebieden. In het westen van de Eifel gaan de Belgische Ardennen over in het ruige gebied ‘’Hohes Venn’’ en iets verderop, bij Monschau begint het grootste natuurgebied van Duitsland: het nationale park Eifel. In het hart van de Eifel vind je tenslotte de Vulkaaneifel. In dit natuurgebied zijn o.a. de beroemde Maare, de vulkaanmeren.
Bekijk de vakantiewoningen in de Eifel

2: De Harz
De Harz is het meest noordelijke middelgebergte van Duitsland. Het relatief vlakke noord-Duitse landschap rond dit natuurpark zorgt ervoor dat u tijdens uw wandeling regelmatig zult genieten van fantastische vergezichten. Het gebied bestaat vooral uit naaldwouden, hoogveengebieden en bijzondere granieten rotsformaties. De meest bekende wandelroute in de Harz is de Harzer-Hexen-Stieg die van oost naar west dwars door het natuurpark Harz voert. Deze route werd een aantal jaar geleden gekozen tot mooiste wandelroute van Duitsland.
Bekijk de vakantiewoningen in de Harz

3: Het Sauerland
Op minder dan 3 uur rijden van de Nederlandse grens vindt u de groene bergen van het Sauerland. Dit middelgebergte met toppen tot 800 meter hoog biedt veel afwisseling. Uitgestrekte bossen worden afgewisseld door heidvelden, weides en vriendelijke dorpjes.  Het hoogste deel van het Sauerland is het Rothaargebirge. Dwars door dit berggebied loopt de Rothaarsteig, een wandelroute van 154 km van Brilon naar Dillenburg. U kunt natuurlijk ook delen van deze goed bewegwijzerde wandelweg lopen.
Bekijk de vakantiewoningen in het Sauerland 

En vergeet vooral niet deze populaire wandelgebieden: de Hunsrück, de Moezel en de Saar-Moezel

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.