BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

De provincies van Duitsland

Velen van u zullen zich 9 november 1989 nog herinneren. Het was de dag dat de muur in Berlijn viel. Oost- en West-Duitsland konden met elkaar herenigd worden. Er moesten nog een aantal hobbels genomen worden voordat het land echt een werd. Zo hadden de Oost Duitsers nog een andere munt (de Oostmark) met een lage waarde. Ook waren er nog Russische troepen op Oost-Duits grondgebied en maakte Polen zich ernstig zorgen over eventuele Duitse aanspraken op Pools grondgebied. De problemen werden een voor een aangepakt en op 3 oktober 1990 was het zover en werd de DDR door de Bondsrepubliek Duitsland geabsorbeerd.

Vijf nieuwe Bundesländer

Sinds de hereniging in 1990 bestaat Duitsland uit zestien provincies, de zogenaamde deelstaten. Ze bestaan uit de hoofdstad Berlijn, de stadstaten Hamburg en Bremen en de deelstaten Nedersachsen, Nord Rhein Westfalen, Hessen, Rheinland Pfalz, Saarland, Baden Württemberg, Bayern, Rheinland Pfalz. Sinds de hereniging  zijn er 5 ‘’Neue Bundesländer’’ bijgekomen; Brandenburg, Mecklenburg-Voor-Pommeren, Sachsen, Sachsen-Anhalt en Thüringen.

Veelzijdig vakantieland

De verschillende deelstaten tonen de enorme verscheidenheid van Duitsland. Of het nu gaat om de Moezel of Beieren – de afwisselende landschappen in de zestien deelstaten bieden volop recreatiemogelijkheden. Wandelen in het middelgebergte, een gezondheidsvakantie in een kuuroord, riviercruises op de Moezel, de Rijn of de Elbe – de keuze is aan u!

In de veertien nationale parken kunt u de beschermde natuur van dichtbij ontdekken. Een bezoek aan een van de 39 UNESCO-werelderfgoed locaties is een unieke belevenis. In de steden kunt u genieten van culturele schatten en culinaire specialiteiten en u kunt er uitgebreid shoppen.

Geniet midden in Europa in zestien unieke provincies die een interessante mix bieden van oude tradities en het moderne leven.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.