BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Duitsland culinair?! Foodies opgelet!

Wat maakt een vakantie in Duitsland toch zo fijn? Wat zijn op vakantie in Duitsland onze belangrijkste bezigheden?

Hier de Top 5:


1 • Een heerlijke wandeling maken
2 • Een fijne fietstocht maken
3 • Leuke stadjes bezoeken
4 • Gezellig winkelen
5 • Lekker eten en drinken

en uiteraard nog veel meer bezigheden. Kastelen, burchten en musea bezoeken, allerlei bezienswaardigheden bezichtigen, boottochtjes maken, sportieve activiteiten 'ondernemen' als bijvoorbeeld kanovaren, golf, vissen, kegelen, minigolf en noem maar op. Maar: al deze activiteiten hebben uiteindelijk één ding met elkaar gemeen: het is pas af als je daarna gezellig wat kunt drinken en lekker uit eten kunt gaan. En dát is nou wat je in Duitsland zo goed kan, en óók niet onbelangrijk: heel betaalbaar. Inderdaad, Duitsland biedt een heel goede prijs-kwaliteitsverhouding, ook culinair. 

Denk bij lekker eten in Duitsland nou niet gelijk alleen maar een Schnitzel, Bratwurst en bier. Hoewel dat natuurlijk hartstikke lekker is. Maar Duitsland is inmiddels heel wat meer. Duitsland is in opmars als culinaire bestemming.Wist u bijvoorbeeld dat er in Duitsland maar liefst meer dan 300 sterren restaurants zijn?!

Zo smaakt Duitsland
De smakelijke kant van Duitsland, waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat, ervaar je in alle deelstaten. Elke provincie heeft zo z'n eigen lekkere bijzonderheid. Om al het lekkers zelf te ontdekken zou je ook een soort culinaire rondreis kunnen maken, bijvoorbeeld een culinaire fiets- of wandeltocht of een soort roadtrip door de prachtige wijnstreken. Het zijn vooral de lokale gerechten, die de Duitse keuken zo populair hebben gemaakt. Je kan er veel over lezen op 'Zo smaakt Duitsland'. Dit is een onderdeel van de website van het Duits Verkeersbureau. Door dit specialiteiten ABC ervaar je wat Duitsland allemaal op het gebied van eten en drinken te bieden heeft. Soms speels geschreven lees je waarom je in Keulen geen pilsje mag bestellen en waarom je Weißwurst altijd vóór 12 uur 's middags moet eten. Waar is de beroemde Schwarzwaldkirchtorte uitgevonden en waar wordt het grondstof mengsel van 56 kruiden voor de kruidenlikeur Jägermeister gemaakt? Je begrijpt dat ze bij het Duits Verkeersbureau zelf zeggen: "Zonder bier en braadworst is geen feest of markt compleet, maar daarnaast is er nog wel héél wat meer te genieten!"

De Duitse keuken anno nu
En nu we het toch hebben over lekker eten en drinken: Elk dorp en plaatsje heeft natuurlijk z'n eigen lokale restaurants. En ja, daar zijn er door Duitsland heen vele duizenden van te vinden. Maar waar moet je nu echt zijn? Je kan het lezen in de uitgebreide 'Schlemmer Atlas' (Smulpapen gids), maar de verhuurder van uw vakantiewoning zal u graag de beste tips geven. Zelf zal hij misschien stiekem denken: 'Ik blijf lekker thuis, want mijn vrouw kookt als geen ander!" En ja, als dat je op ideeën brengt: één van de populairste kookboeken is momenteel 'KOCH! Duitse keuken anno nu" Kijk maar eens hier voor de uitgave in het Nederlands en weet dan dat de Duitse keuken niet alleen maar zware kost, bergen vlees en borden vol zuurkool is.

Vakantiehuisjes op loopafstand van een restaurantje
Overigens zijn nagenoeg al onze vakantiewoningen voorzien van een compleet ingerichte keuken. Een fornuis met een elektrische of keramische 4-5 pits kookplaat en een oven; dikwijls is er ook een magnetron. Je kan dus prima zelf koken en weet één ding: in alle supermarkten is er volop keus. En zo'n beetje elk groot dorp heeft er wel een.
Maar natuurlijk heb je ook weleens geen zin om weer zelf te moeten koken. Dan is een 'restaurantje om de hoek ' wel erg fijn. Daarom kunt u bij ons filteren op huisjes met een restaurant binnen een straal van 1000 m, zeg maar 'huisjes op loopafstand van een restaurant'. Vink links van het overzicht van alle huisjes het vakje 'restaurants' aan en maak uw keuze. Eet smakelijk!

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.