BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Duitsland in een rolstoel

Duitsland heeft fantastische bergpanorama's, tientallen beschermde natuurgebieden en honderden bezienswaardige steden en dorpen. Maar liefst 40 bijzondere gebouwen, stadsdelen, natuur landschappen in Duitsland zijn officieel door UNESCO aangewezen als werelderfgoed.

Iedereen kan genieten

Het grootste deel van de natuurlijke en culturele bezienswaardigheden zoals natuurparken en oude binnensteden zijn natuurlijk gratis toegankelijk. Maar u zult ook verrast zijn door de relatief lage entreeprijzen van musea, evenementen en tentoonstellingen.  En bij dit alles denkt de Duitse overheid aan alle soorten bezoekers. Juist de laatste jaren zijn er tientallen projecten gestart die gericht zijn op ‘barrièrevrij toerisme’. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat natuur en cultuur zoveel mogelijk toegankelijk is voor mensen met een visuele handicap, rolstoelrijders of mensen die moeilijk ter been zijn.

Maar barrière vrijheid is een ruim begrip dat ook betrekking heeft op groepen toeristen die tijdelijk beperkt zijn in hun activiteiten en mobiliteit zoals gezinnen met kinderwagens en zwangere vrouwen.

Juist in de middeleeuwse stadskernen van de steden in Duitsland is veel geld en energie gestoken om de oude straatjes en gebouwen toegankelijk te houden voor iedereen. Maar ook in de natuur wordt op allerlei manier gezorgd dat mensen in een rolstoel of visueel gehandicapten een heerlijke dagje uit kunnen hebben. Hieronder onze tip 3 voor rolstoelgebruikers.

Tip 3 natuur in een rolstoel


Natuurpark Habichtswald

Het natuurpark Habichtswald ligt in het zuiden van het Sauerland en is de  geboortestreek van de gebroeders Grimm. Mensen die slecht of niet kunnen lopen, kunnen de geheimen van het bos ontdekken vanuit een Joëlette, een terreinrolstoel met één wiel. Het is een combinatie van kruiwagen en draagstoel waardoor gehandicapten met de hulp van begeleiders een unieke tocht over ongebaand terrein kunnen maken. Te huur in het Natuurpark centrum in Zierenberg.
Vakantiehuizen in het Sauerland

Geiser in Andernach
Met een hoogte van 60 meter is de Geysir Andernach de hoogste koud water geiser ter wereld. Het is een van de vele attractie in de Vulkaan Eifel.  Vanaf het interactieve belevingscentrum in Plaidt is er een (barrièrevrije) bootverbinding naar de geiser bij het schiereiland Namedyer Werth.
Vakantiehuizen in de Vulkaan Eifel

Nationaal park Eifel
In het nationaal park Eifel bevindt zich het barrièrevrije natuurbelevingsgebied 'Wilder Kermeter' met het educatieve natuurpad 'Wilder Weg'. Onderweg komt u interactieve informatiestations tegen waar u alles leert over de planten- en dienwereld in dit deel van Duitsland. Ideaal voor rolstoelgebruikers of gezinnen met kinderwagens.
Vakantiehuizen in de Eifel

 

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.