BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Echt Duits bronwater

Volgens vele Nederlandse en Belgische gasten is het Duitse bronwater het lekkerste, en dan vooral dat uit Gerolstein. De Gerolsteiner Brunnen GmbH bestaat al ruim 125 jaar. Bij deze producent van het meest bekende mineraalwater van Duitsland werken meer dan 740 mensen en wordt meer dan 240 miljoen euro omgezet. Het is daarmee de grootste werkgever van de Eifel. Veel Duitsers beschouwen Gerolsteiner als het beste bronwater ter wereld, nou ja, het smaakt in ieder geval wel erg goed.

Het begon allemaal in 1888. In een ijzermijn bij Gerolstein wordt bij boringswerkzaamheden onverwacht koolzuurhoudend water gevonden. Al snel worden de eerste kruiken met Gerolsteiner Mineralwasser verkocht. In de jaren erna groeit de populariteit van het koolzuurhoudende water gestaag. Tegenwoordig wordt het Gerolsteiner mineraalwater in meer dan 30 landen verkocht en zijn er naast het bruisende mineraalwater diverse producten toegevoegd. Zo is er Gerolsteiner Medium (met minder koolzuur), Gerolsteiner Naturell (zonder koolzuur) en Gerolsteiner mit Frucht. Ook bestaat er inmiddels een speciale ”Office Line”. Dit zijn waterkoelers voor op het werk, die worden gevuld met 5 liter vaten met Gerolsteiner Naturell.

Gerolsteiner fabriek bezoeken

Ben je binnenkort op vakantie in een vakantiehuis van VIVALDI Travel in de Eifel? Dan kun je iedere werkdag om 15.00 uur terecht voor een rondleiding door de bronwater fabriek, net buiten Gerolstein. Je bezoek begint met een film over de geschiedenis van het merk. Je kunt de verschillende 'watertjes' proeven en aansluitend krijgt u een indrukwekkende rondleiding door de fabriek. Daar worden maar liefst tienduizenden flessen per dag wordt gespoeld, gevuld, voorzien van een etiket en in kratten geplaatst voor het transport. De rondleiding is gratis. Bent u met minder dan 10 personen? Dan is vooraf aanmelden niet nodig. Voor meer informatie kijk je op Gerolsteiner.de

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.