BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Een boottocht over de Moezel

We zijn gek op water. Op vakantie 'moet' er altijd water in de buurt zijn. We zijn het grootste bezoekersaantal van de Moezel. Wat trekt ons toch zo? Inderdaad, dat is het water. 

Heerlijk wandelen en fietsen langs de Moezel, tijdens een boottochtje volop genieten vanaf het water van de wijnbergen en de leuke dorpjes die voorbij komen. We doen het maar wat graag, het is een belangrijk onderdeel van onze Moezelvakantie, net zoals natuurlijk het onvervalste witte Moezelwijntje .....

De Moezel is een van de langste zijrivieren van de Rijn. Zij ontspringt in de Vogezen in Frankrijk op 735 meter hoogte, Ze kronkelt over 544 pittoreske kilometers door drie landen. Onderweg vormt de Moezel over 36 kilometer lengte de natuurlijke grenslijn met het Groothertogdom Luxemburg en mondt tenslotte bij Koblenz uit in de Rijn.
Het Moezeldal kent een voortdurende afwisseling. De rivier loopt via talrijke meanders door het leisteengebergte. De ene keer rijzen rotsen en wijnbergen uit het water op, dan weer gaat de oever over in het fraaie landschap van de wijncultuur. 

Sinds meer dan 2000 jaar bepaalt de wijn het landschap alsmede de leefwijze en het werk van de mensen aan de Moezel. Tot aan het begin van de 19e eeuw bevonden bijna alle goede wijnlocaties zich in kerkelijk bezit; overwegend Luxemburgse en Trierse kloosters. Met uitzondering van de bisschoppelijke wijngaarden van Trier gingen de wijnbouwgebieden in de 19e eeuw over in wereldlijk bezit.

De voornaamste Duitse plaatsen aan de Moezel zijn Konz, Trier, Schweich, Leiwen, Piesport, Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Zell, Cochem, Dieblich en Koblenz.

Bij een vakantie in het dal van de Moezel hoort een boottocht over de rivier. In diverse plaatsen langs de Moezel zijn opstapplaatsen van rederijen die vaartochten aanbieden. Vanaf de boot heb je een heerlijk uitzicht op de steile, groene hellingen met de uitgestrekte wijngaarden en dicht beboste oevers. Geniet van de romantische wijndorpen en historische Moezelstadjes en geniet aan boord van een heerlijk glas Moezel wijn. 

Het is mogelijk om zowel rondvaarten te boeken als boottochten, waarbij je van het ene Moezelstadje naar het andere vaart. Ook bieden sommige rederijen speciale avonden aan, waar je onder het genot van een hapje en een drankje en (live) muziek kunt genieten van de Moezel.

Bij VIVALDI Travel kies je uit de leukste vakantiewoningen in de Moezelstreek. en aan de Saar-Moezel.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.