BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Fietsen in DuitslandHet aantal fietsen in Duitsland is de afgelopen jaren gestaag toegenomen. Volgens het Zweirad Industrie Verband, de belangenorganistie voor fietsers in Duitsland, reden er afgelopen jaar maar liefst 71 miljoen fietsen in Duitsland. Dat waren er drie miljoen meer dan het jaar ervoor. Ongeveer een derde van de Duitsters stapt wekelijks een keer op de fiets. Deze ontwikkeling zorgt er volgens de organisatie voor, dat de vooral binnensteden steeds meer worden ontlast van autoverkeer.

De nieuwste trend in de fietsindustrie, de fietsen met elektronische aandrijving, zijn ongekend populair. In 2014 werden er 380.000 van verkocht. Mountainbikes en hybride fietsen zijn de nummer 2 en 3 in de verkoopcijfers. Opvallend is wel dat de gemiddelde aanschafsprijs van een fiets in Duitsland beduidend lager ligt dan in Nederland. Wij betalen gemiddeld € 688 voor een nieuwe fiets, onze oosterburen niet meer dan € 386. Duitsers houden ook van veiligheid. Maar liefst 32% van de Duitsers draagt een fietshelm, 6% meer dan een jaar geleden.

Fietsen is bij de Duitsers veruit de populairste vrijetijdsbesteding. Fietsen wordt gezien als gezond, kost niets, is goed voor het milieu en er hoeft naar naar een (betaalde) parkeerplaats gezocht te worden…

Het groeiende enthousiasme van de Duitsers voor fietsen heeft ook voor u als vakantieganger een belangrijk voordeel. Er wordt de laatste jaren in Duitsland steeds meer geld geinvesteerd in nieuwe fietspaden. Zo kunt u in de meeste regio’s van Duitsland honderden kilometers goed bewegwijzerde fietsroutes vinden. Bij lokale VVV’s en op internet vindt u de leukste routes.

VIVALDI Travel verhuurt veel vakantiehuizen waar fietsen gratis (of tegen een kleine vergoeding) voor u klaar staan. U kunt erop rekenen dat deze fietsen door de vakantiehuiseigenaar goed onderhouden zijn. U kunt bij hem ook terecht voor de leukste tips voor een fietstochtje in de omgeving van uw vakantiehuis!

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.