BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Fietsen in het SaarlandIn het zuidwesten van Duitsland, tegen de Franse grens, ligt het Saarland. Het gebied is met een oppervlakte van 2570 km² en 1,08 miljoen inwoners een van de zestien deelstaten (Bundesländer) in Duitsland. Het is een populair vakantiegebied met een afwisselend landschap en een goede culinaire traditie. VIVALDI Travel selecteerde een klein aantal vakantiewoningen in het Saarland.

Montainbikers mogen bij hun vakantie in het Saarland de Flowtrail in Ottweiler niet overslaan. Deze mountainbike route van zo’n 2,5 km lengte biedt volop uitdagingen voor beginners (blauwe route), ervaren rijders (rode route) en professionals (zwarte route). Het parcours is gratis toegankelijk en geopend van 09.00 tot 21.00 uur (tot eind oktober). Kinderen tot 14 jaar mogen alleen onder begeleiding de afdaling maken en vanaf de rode route wordt het gebruik van hoofd-, knie- en elleboodprotectie aanbevolen. Meer informatie en de routebeschrijving vindt u op Flowtrail-Ottweiler.de

Bent u iets minder avontuurlijk aangelegd, maar wilt u wel de prachtige natuur van het Saarland vanaf het fietszadel ontdekken? Ook dan zijn er talloze mogelijkheden. In het Saarland is meer dan 650 km fietsroute beschikbaar. Verschillende trajecten brengen u door rivierdalen en langs pittoreske dorpen en steden.

Een echte aanrader is de SaarbrückerRadler-Runde. Deze fietstocht van zo’n 15 km start op het station van Saarbrücken, de hoofdstad van het Saarland. U rijdt een stukje door de prachtige stad en een mooie groene route langs de rivier de Saar brengt u door een parklandschap naar een recreatiemeer. Onderweg komt u verschillende Biergärten tegen waar u met een fris pilsje even nieuwe energie kunt bijtanken.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.