BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Fietsen langs de Moezel

Genieten van de wijnheuvels, de gemoedelijke wijndorpjes en de langzaam stromende rivier. Dat doet u toch ook het liefst op de fiets? Het is heerlijk 'radeln' langs de Moezel.  Langs deze beroemde Duitse rivier zijn veel fietspaden aangelegd en hoeft u nauwelijks te klimmen of te dalen. Geniet van het zonnetje op uw huid en stop onderweg voor een heerlijke maaltijd in een van de goede restaurants. En aan het eind van de dag natuurlijk zo’n lekker moezelwijntje op het terras van een wijnhuis.

Tweeduizend jaar wijngeschiedenis

Als u door het Moezelgebied reist ‘’voelt’’ u de geschiedenis van dit gebied. De wijnbouw begon hier al in de 4e eeuw en in de Middeleeuwen was de Moezelwijn populair in heel Europa. In de streek dronken de inwoners wel zo’n 120 liter per jaar. Bij een rit door het dal van de Moezel passeert ui oude steden zoals Trier en Zell en bekende wijndorpjes als Piesport, Klüsselrath, Ürzig en Kröv. Breng ook zeker een bezoekje aan Duitslands oudste wijnplaatsje Neumagen-Dhron.

Veel bezienswaardigheden in de Moezel

Langs de rivier komt u ook veel burchten en ruïnes tegen. De Burg Eltz is gelegen op een 184 meter hoge rots boven de rivier de Elz, een zijtak van de Moezel. Deze unieke burcht is in een periode van acht eeuwen zo goed als ongeschonden gebleven.  Of breng een bezoek aan de  oude benedictijnenabdij in Mettlach. Hier komt 250 jaar keramiekgeschiedenis van de wereldberoemde firma Villeroy & Boch tot leven.

Huur een vakantiehuis in de Moezel


Wilt u de Moezel op de fiets verkennen? Bij VIVALDI Travel.nl kiest u uit tientallen gezellige en betaalbare vakantiewoningen

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.