BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Fietsen over de spoorbaan? Ja, in de Eifel!

Heerlijk vrij fietsen in de Eifel. Grenzeloos toeren en genieten van het aantrekkelijke landschap. Waar ooit de stoomtrein haar signalen gaf, zijn nu - hel slim - over het voormalige spoortracé prima onderhouden fietspaden aangelegd. Al snel is de stress van alle dag ver achter je en bewonder je het prachtige landschap. Je fietst over metershoge viaducten en langs uitgestorven treinstations. Langs rivieren en beekjes door de dalen met landelijke dorpjes. Maar hoewel sportieve fietsers in de Eifel prima op hun stalen ros uit de voeten kunnen, blijft het heuvelachtige landschap soms een uitdaging. Echter voor zo ongeveer de helft van het hele tracé is de Eifel met een normale conditie zonder al te veel inspanningen goed te doen. Uiteraard hoef je niet het hele traject af te leggen en kan je overal starten en eindigen. Je kan je beperken tot bepaalde delen en toch volop genieten van vele heerlijke fietsroutes.
Ideaal kan ook de e-bike zijn. Deze is ook in Duitsland behoorlijk populair. Bij steeds meer fietsverhuurders, VVV-kantoren en bij sommige horeca bedrijven kun je in de Eifel terecht voor het huren van een elektrische fiets. Zo zijn ook de wat zwaardere trajecten goed af te leggen en blijft het fietsen een ontspannen bezigheid!

Fietsen over het spoor in de Eifel

Een speciale aanrader voor fietsliefhebbers is het Maren-Moezel-fietspad. U start bij het station van Daun en eindigt bij het busstation van Bernkastel-Kues. Dit 57 km lange tocht geheel over een voormalige spoorlijn. Heer relaxed fiets u vanuit hartje Vulkaaneifel naar de Moezel over een geheel geasfalteerd fietspad. Ideaal voor de recreatieve fietsers, want zonder het bijna in de gaten te hebben daalt de tocht langzaam van 'hoog' steeds verder naar beneden en kent het pad nauwelijks noemenswaardige stijgingen. Wat natuurlijk bij zo'n spoortraject hoort, passeert u onderweg enkele viaducten, vele bruggen en verschillende tunnels. Onderweg passeert u o.a. het bekende plaatsje Manderscheid met vlak daarbij een oud kasteel en een groot vulkaankrater meer, de Meerfelder Maar. Vervolgens langs het historische stadje Wittlich om te eindigen in de bekende Moezelplaats Bernkastel-Kues. En helemaal ideaal: beneden staat de fietsbus klaar om u terug te brenegn.
Er zijn op uw route diverse aansluitingen op andere fietstracés. Wij raden dan ook aan van te voren bij de VVV de nodige informatie op te halen. Daar is ook een gratis fietsmagazine verkrijgbaar.

In de Eifel bieden we bieden we een aantal prima, betaalbare vakantiewoningen aan. Bekijk > Alle huisjes Eifel en ook > Alle huisjes Moezel

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.