BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Grotten in Duitsland

Duitsland is een echt grottenland. Er zijn meer dan 50 grotten opengesteld voor bezoekers. In welk gedeelte van Duitsland u op vakantie gaat, in de buurt van uw VIVALDI Travel vakantiehuis is altijd wel een mooie grot te bezoeken.

Onze persoonlijke grotten top 3 presenteer ik u hieronder:

1. De Eenhoorn grot in Herzberg (Harz)
 Dit is historisch gezien één van de meest interessant grotten van Duitsland. Deze natuurlijke grot is 250 miljoen jaar gelden ontstaan. In de 18e eeuw werd beweerd dat in deze grot de botten van de mysterieuze eenhoorn te vinden waren. Eenhoornbotten werden in vroeger tijden gezien als een belangrijk medicijn en de Eenhoorngrot trekt daarom al eeuwenlang bezoekers. Volgens de verhalen heeft zelfs Goethe een bezoek gebracht aan deze grot. Waarschijnlijk ging het bij de vondsten om de botten van holenberen, die tijdens de laatste ijstijd in dit deel van Duitsland woonden. Volgens archeologen liggen in de grot nog duizenden fossiele delen van deze reusachtige beren. De grot kan tot eind oktober en van dinsdag tot zondag onder begeleiding van een gids bezocht worden. U wordt rondgeleid in een gangenstelsel van ruim 600 meter. De laatste rondleiding begint om 16.oo uur.

2. Atta-Höhle in Attendorn (Sauerland)
Deze druipsteengrot is waarschijnlijk de mooiste grot van Duitsland. Met bijna 7 km lange gangen is deze grot bovendien de grootste openbare grot van onze oosterburen. Meer dan 40 miljoen bezoekers uit de hele wereld hebben de Atta grot al bezocht en hebben er de stalactieten en stalagmieten in alle kleuren van de regenboog bewonderd. De rondleiding door de grot onder leiding van een gids duurt ongeveer 40 minuten. De temperatuur in de grot is het hele jaar door 9 graden Celsius, dus ik adviseer u om warm gekleed aan uw ondergrondse ontdekkingsreis te beginnen.

3. Kristallhöhle in Kubach (Westerwald)
 De kristalgrot van Kubach is de enige kristalgrot van Duitsland. Bij uw bezoek bent u omringd door 350 miljoen jaar oud kalksteen dat is doorspekt met talloze kristallen. De grot is gevormd in de ijstijd en heeft een bijzondere zaal met een hoogte van meer dan 30 meter. De grot is pas in 1973 ontdekt toen archeologen op zoek waren naar een druipsteengrot die volgens de verhalen van mijnwerkers in deze regio te vinden moest zijn. Sinds 1981 is de grot ook open voor publiek. U wordt in ongeveer 45 minuten door deskundige gidsen in de grot rondgeleid.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.