BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Heksen, duivels en ander gespuis

Wat heeft de Harz toch met heksen? Het is een lange geschiedenis. Diep ingeworteld en inmiddels ook nog het 'logo' van deze graag bezochte vakantieregio. Het gaat zo ver, dat er zelfs een echte heksennacht is. Het is de nacht van 30 april op 1 mei, die geheel voorbehouden is aan heksen, het is dan Walpurgisnacht. Volop spektakel, vuurwerk, talrijke geschminkte kinderen (én volwassenen) vieren heksennacht. Een van de bekendste heksencentra is Hexentanzplatz Thale met de Walpurgishalle. In deze in 1901 in oud Germaanse stijl gebouwde 'tempel' wordt elk jaar de overgang van de winter naar de lente gevierd.. Dit is de magische plek waar in maanlicht werd gedanst om de godin Walpurga te eren. Het zou er in vroeger tijden bol hebben gestaan van toverkollen, duivelsaanbiders en ander gespuis. Gelijk ons carnaval verkleden de bewoneers uit de gehele zich als heksen en duivels om tot in de kleine uurtjes door te feesten.

Het is trouwens een prachtige wandelgebied waar doorheen de bekende Hexenstieg voert. Deze 97 km lange wandelroute loopt van Osterode, via de 1142 m hoge Brocken, naar het heksendorp Thale. Geniet van de ruige natuur en wandel loopt tussen de tientallen meters hoge rotsen door de Bodetalschlucht. Verkoeling in het snelstromende riviertje, maar pas op, het water is meestal heel koud.

Geen zin om te lopen? Vanuit Thale kunt u ook de cabinelift nemen. Een andere echt leuke mogelijkheid is de Brocken per boemeltreintje te bereiken. Vanuit het dorp Schierke ben je binnen een uurtje op de top. Bekijk de huisjes in de Harz

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.