BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Herfstvakantie in de Eifel



Lekker genieten van het mooie najaarsweer en de prachtige herfstkleuren, dat kan volop in ons buurland. Heel populair is bv. de Eifel. Niet zo gek natuurlijk, want het is slechts een paar uurtjes rijden en je bent er echt even helemaal uit. Vorige herfstvakantie ging ik, Vivaldi-medewerkster, er zelf ook een heen.

Een leuk, landelijk gelegen huisje. ‘s Morgens vaste prik, eerst even de huishond gedag zeggen en dan lekkere verse broodjes halen bij de bakker 'om de hoek'. Na het ontbijt maak je dan plannen voor de dag, want er is genoeg te doen in de omgeving.

We gaan naar de Eifel-Zoo in Lunebach, een erg leuke dierentuin waar je lopend en met een treintje doorheen kunt rijden. En dat is niet alleen voor de bezoekers een uitkomst, bij een korte tussenstop springen de geiten in de trein om te zien of er nog wat lekkers te halen valt, als ze de bel horen weten ze dat de trein weer gaat rijden en ze verlaten de wagon precies op tijd. Ook is er een miniatuurdorpje met kleine vakwerkhuisjes en voor de kinderen een paar speeltoestellen. Een zeer betaalbaar uitje voor een (mid)dagje.

De volgende dag staat een wandeling naar de “Schwarzer Mann” op het programma,  het is een prachtig gebied waar je heerlijk kunt wandelen, maar ‘s winters ook kunt skiën. Er ligt nu nog geen sneeuw dus gaan we naar de rodelbaan, dat is voor zowel de kinderen als de volwassenen dolle pret. En je hoeft niet naar boven te lopen, want via een kabel word je weer omhoog getrokken.

Een bezoek aan Monschau staat de volgende dag op het programma. Al sinds de 12e en 13e eeuw is het een regionaal belangrijke plaats in het noorden van het Eifelgebergte. In 1352 verwierf het stadsrechten. In de 18e eeuw was Monschau een zeer rijke textielstad met zo’n 6000 werknemers. Tegenwoordig is Monschau een zeer geliefde toeristenplaats, de Altstadt heeft een historische, middeleeuwse stadskern waar je gemakkelijk een dag kunt vertoefen. En tussendoor ruime keus om iets te eten of te drinken in één van de gezellige restaurantjes.


Is er in de Eifel zelf voldoende te beleven, wij kozen ervoor om ook nog een dagje richting Moezel te rijden met bestemming Bernkastel, na een middagje rondlopen in de leuke smalle straatjes met uitzicht op de wijnbergen kozen wij een pizzeria uit om te eten, een prima betaalbare maaltijd aan het prachtig verlichte dorpsplein.

Op weg naar de auto zagen wij het verlichte slot op de berg, althans wij wisten dat het op een berg stond, want dat zag je niet en dat ontlokte één van de kinderen de uitroep:  “Kijk er hangt een kasteel in de lucht”. Dat is nou echt een sprookje.

En wil je nu ook naar de Eifel? Kijk dan snel op onze website voor een fijne betaalbare vakantiewoning.

Groetjes,
Ellenor

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.