BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Hoogtepunten van Koblenz

Op de plek waar de Rijn en de Moezel samenkomen ligt Koblenz. Het is een van de oudste steden van Duitsland. Al in de eerste eeuw na Christus bouwden de Romeinen op deze plek een brug over de Rijn. Het is een mooie stad met een historisch stadscentrum. Koblenz heeft een uitstekende winkelstand, vele goede restaurnats en gezellige terrasjes. De oude binnenstad is uitstekend onderhouden en eigenlijk zijn alle gebouwen en straten die je hier ziet prachtig. Het barokke Koblenz is de hoofdstad van de deelstaat Rheinland-Pfalz (Rijnland-Pats). In een ver verleden was de stad een heerschappij van aartsbisschoppen en vorsten; door de komst van de Franse troepen kwam daar in 1794 een einde aan.

Koblenz heeft een aantal interessante, goed onderhouden bezienswaardigheden. Allemaal op loopafstand goed te bereiken. We noemen: de Deutsche Eck, het Bumenhof (Koblenz was in 2011 Bundesgartenschau-stad), de St. Kastorkirche uit de 12e eeuw, de Rheinkrahn uit 1611, het Kurfürst, het Weindorf, de Herz-Jesu-Kirche, het Haubtbahnhof van DB - t.o. het VVV, het Stadttheater uit 1780liches Schloß en zo nog een aantal. Het is zeker de moeite waard om bij de lokale VVV (Koblenz-Touristik) een rondwandeling met gids door de stad te boeken.

Als je op eigen houtje Koblenz wilt verkennen, geven wij je graag onze top 3 van bezienswaardigheden in de stad die je zeker niet mag overslaan!

Top 3 bezienswaardigheden in Koblenz



1 Deutsches Eck
Op de plek waar de Rijn en de Moezel samenkomen steekt een puntige landtong het water in.  Hier staat ook een 37 meter hoog monument van Keizer Wilhelm de eerste. Een bijzondere en fotogenieke plek die jaarlijks meer dan 2 miljoen toeristen trekt.

2 Festung Ehrenbreitenstein
Op een steile rots aan de overzijde van de Rijn staat een van de sterkste vestingen van Europa uit de recente geschiedenis: de vesting Ehrenbreitenstein.  In het reusachtige vestingcomplex is tegenwoordig een museum en een filmarchief ondergebracht. Bovenop de vesting heb je een spectaculair uitzicht over de Rijn, Deutsches Eck en de Moezel. De vesting is ook te bereiken via een kabelbaan.

3 Schloss Stolzenfels
Dit kasteel werd in 1836 gebouwd als woonhuis voor Koning Friedrich Wilhelm IV. Het kasteel is prachtig ingericht en de grote ridderzaal, het woongedeelte van de koning en de slothof met de kapel zijn te bezoeken.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.