BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Jan Steen in Unesco werelderfgoed in Duitsland

In de wereld bestaan monumenten, parken, natuurgebieden en gebouwen die we als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld beschouwen. Dit soort natuurlijk en cultureel werelderfgoed staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze lijst wordt jaarlijks samengesteld door de Commissie voor het Werelderfgoed, die bestaat uit vertegenwoordigers van 21 wisselende landen. Op de lijst staan bijvoorbeeld de Grote Chinese Muur, het Operahuis in Sydney en de piramide van Gizeh. Maar ook de Waddenzee en de Amsterdamse grachtengordel in ons eigen land worden als Werelderfgoed beschouwd.

Afgelopen jaar heeft Duitsland zijn 38e Werelderfgoed monument gekregen. Het park en het kasteel Wilhelmshöhe in Kassel zijn toegevoegd aan de lijst van UNESCO. Het park, aangelegd in Engelse landschapsstijl met watervallen en een ruim 9 meter hoog beeld van Hercules, ligt net buiten Kassel. Met ruim 300 hectare oppervlakte is dit het grootste, tegen een heuvel aangelegde park van Europa. Landgraaf Karl (1670-1730) heeft park Wilhelmshöher aan laten leggen. Hij was hiervoor geinspireerd door parken in het Italië van de 17e eeuw die hij tijdens een reis had bewonderd.

Het kasteel Wilhelmshöhe ligt centraal in het park en was de voormalige residentie van de landgraven. Het biedt nu onderdak aan verschillende musea. Het beroemdste is de Gemäldegalerie Alte Meister. Hier kunt u een schitterende verzameling Europese kunst bewonderen, waarbij ook Nederlandse meesters uit de vijftiende tot de achttiende eeuw goed vertegenwoordigd zijn. Zo hangen er o.a. werken van Rembrandt, Jan Steen en Frans Hals.

Een bezoek aan Kassel en dit nieuwe Werelderfgoed monument mag natuurlijk niet ontbreken als u een vakantiehuis van VIVALDI Travel in de buurt van Kassel heeft gehuurd!

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.