BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Klein Venetië in Duitsland

Een gave foto. Maar waar is dat dan? Welk historisch stadje en aan welke rivier? Eigenlijk helemaal niet zo ver weg: Het is Saarburg aan de Saar in de vakantieregio Saar-Moezel.

Dit bekende, middeleeuwse stadje ligt in het Saardal. Terwijl in de 16e eeuw de burcht afbrandde en Saarburg in WO II een flink bombardement te verduren gekregen heeft, staan toch de historische huizen in dit geliefde stadje nog grotendeels overeind. Inderdaad, we komen er graag. Het stadje is tegen en op de Burgberg gebouwd met bovenop de oude burchtruïne. Mooi panorama over Saarburg en omgeving. In het centrum van Saarburg waan je je inderdaad terug in de Middeleeuwen. Heel bijzonder is de 20 meter hoge waterval van het riviertje de Leukbach die zich midden in het centrum naar beneden stort. Daar vinden we ook de oude watermolen met een interessant museum over oude ambachten, zoals klokkengieten en boekdrukkunst. Het water stroomt langs schilderachtige huizen uit de 17e en de 18 eeuw. Er zijn veel restaurantjes en terrasjes van de vooral Italiaanse horeca. Wellicht dat daar de naam ‘’klein Venetië’’ vandaan komt.

Vanuit het centrum van Saarburg gaat ook een trap omhoog naar de ruim 1000 jaar oude resten van de Ruïne Saarburg. Het is een flinke klim, maar eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht over het oude stadje.

Zomer rodelen in Saarburg

Zoals op veel plaatsen in Duitsland kun je ook bij Saarburg in een sleetje over een rodelbaan naar beneden suizen. Je bereikt het startpunt van je rodelavontuur met de stoeltjeslift bij de Warsberg, maar je kunt er ook met de auto of te voet komen.

Saarburg ligt in de vakantieregio Saar-Moezel waar we enkele erg fijne vakantiewoningen aanbieden.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.