BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Langste hangbrug van Duitsland

Begin oktober 2015 werd in de Hunsrück de langste hangbrug van Duitsland geopend. De Geierlay-Brücke is 360 meter lang en zweeft 90 meter boven de aarde. De bouw van de brug heeft meer dan 1 miljoen euro en 5 jaar voorbereiding gekost en werd gerealiseerd door een Zwitsers ingenieursbureau dat is gespecialiseerd in de bouw van hangbruggen.

600 tegelijk

Volgens berekeningen kunnen 600 mensen met een gemiddeld gewicht van 80 kilo per persoon tegelijk de brug betreden. Op de brug merk je nauwelijks dat je op een hangbrug loopt. Volgens berekeningen kan de burg windsnelheden tot wel 200 km/uur doorstaan. 

170.000 bezoekers per jaar

De houten wandelbrug is onderdeel van de 410 km lange Saar-Hunsrück-Steig wandelroute. Het gebruiken van de brug is gratis en er zullen naar verwachting jaarlijks zo'n 170.000 wandelaars over de houten planken lopen.  Ook fietsers mogen hun fiets (aan de hand) over de brug meenemen. Honden mogen alleen aan de lijn mee. Vanuit het bezoekerscentrum in Mörsdorf kom je het snelst bij de hangbrug. Kies bij VIVALDI Travel uit de leukste huisjes in de Hunsrück.

 

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.