BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Lekkerste bier van Duitsland


Duitsland is een echt bierland, waar elke streek zijn eigen tradities van bierbrouwen heeft. Er zijn in Duitsland op dit moment 1274 brouwerijen die in totaal meer dan 5000 soorten bier brouwen. Volgens kenners is het Weiherstephaner Hefe Weissbier één van de beste bieren van Duitsland.

De brouwerij in het Beierse plaastje Freising waar dit bier vandaan komt, is de oudste nog bestaande brouwerij ter wereld. In 1040 kreeg het plaatselijke Benedictijnse klooster het recht bier te brouwen en te verkopen in Freising. In 1803 werd de brouwerij eigendom van de staat Beieren; in die tijd een eigen koninkrijk. Op het etiket wordt het koningswapen nog steeds weergegeven. De oudst bewaarde gebouwen van de brouwerij staan op de plek van het voormalige klooster en stammen uit de 17e eeuw. Het Weiherstephaner Hefenweissbier wordt in Nederland geïmporteerd en verkocht door Bierenco uit Amsterdam. Veel leuker is het natuurlijk om de unieke smaak van dit troebele witbier in een Gasthof tijdens uw vakantie in Duitsland te proeven! Bij VIVALDI Travel kiest u uit meer dan 50 vakantiehuizen in Beieren!

Overigens drinken onze oosterburen steeds minder bier. Volgens een bericht op nu.nl is de bierverkoop in Duitsland op het laagste niveau ooit beland. Dronk de gemiddelde Duitser in 1976 nog 151 liter bier per hoofd van de bevolking, in 2012 was dat een schamele 106 liter! Volgens de Duitse consumentbond is de oorzaak van de daling de groeiende concurrentie van andere alcoholhoudende drankjes.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.