BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

LUTHER!

Beroemde namen als Goethe, Weimar, Bach, Luther, Meissen, Mendelsohn, Schumann en vele, vele meer vinden hun sporen in Duitslands oostelijke provincies Saksen, Thüringen en Saksen-Anhalt; het zijn bekende, graag bezochte vakantieregio's. Zij hebben een schitterende natuur en beroemde vakantieplaatsen met elkaar gemeen. Denk aan Dresden, Leipzig, Magdeburg en Berlijn. Eén zeer bekende naam is hier een verbindende factor: Luther.

Het jaar 2017 staat in het teken van '500 jaar Reformatie'. Luther wordt herdacht en gevierd als de grote Reformator. Op 31 oktober 1517 maakte hij zijn 95 stellingen openbaar; het was een protest tegen de aflaathandel van de Rooms-Katholieke Kerk. Luther spijkerde zijn stellingen op de deur van de Slotkerk in Wittenberg; dit is het begin van de Reformatie. Deze gebeurtenis drukte haar stempel niet alleen op kerk en theologie, maar ook op vele maatschappelijke vlakken als cultuur en wetenschap, economie en politiek, taal en onderwijs. "De spijkerslagen galmden na in heel Europa"...., het is echter geen legende dat Luthers stellingen van doorslaggevende aard zijn geweest voor de Duitse en Europese geschiedenis.

Er lopen acht routes dwars door Duitsland waar kennisgemaakt kan worden met de geschiedenis van de Reformatie. 36 authentieke plaatsen geven een inkijk in het leven en werk van reformator Luther en verhalen over de tegenslagen en successen, over tegenstanders en bondgenoten en vooral over een periode van ingrijpende veranderingen en nieuwe denkwijzen.

Beroemde 'Luthersteden' zijn Eisenach, Erfurt, Eisleben, Leipzig, Torgau en Wittenberg

Uitgebreide info op: http://www.germany.travel/nl/specials/luther/luther.html

 

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.