BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Mooiste stadje van Duitsland


Rothenburg ob der Tauber is een belangrijke toeristische trekpleister in Beieren. Het stadje ligt aan de Romantische Strasse, een bekende toeristische route in het zuidoosten van Duitsland. Als u een huisje in Beieren heeft gehuurd, raden we u aan om zeker een kijkje in Rothenburg te nemen.

Het middeleeuwse centrum van Rothenburg is prachtig bewaard gebleven, zelfs toen een verwoestend bombardement op 31 maart 1945 een flink deel van het stadje trof. Rothenburg is ommuurd met een middeleeuwse stadsmuur uit 1172. De muur wordt onderbroken door een aantal stadspoorten en torens, waarbij de Rödertor is geopend voor toeristen. Over de muur zelf kunt u een prachtige wandeling maken.

Popmuziek in Rothenburg

Liefhebbers van geschiedenis, sfeervolle straatjes met fraaie winkels en gezellige restaurants en café’s zullen genieten van hun bezoek aan dit stadje aan de Tauber.

Toch is Rothenburg een paar dagen per jaar ook de favoriete bestemming van liefhebbers van de betere rockmuziek. Tijdens het Tauber Festival - dat jaarlijks in augustus plaatsvindt - treden een groot aantal rockbands op. Het festival wordt georganiseerd op een terrein op 10 minuten loopafstand van het oude centrum van Rothenburg.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.