BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Mooiste wandeling in de Eifel

Het Natuurpark Eifel is een paradijs voor wandelaars en fietsers. De Eifelsteig hier is een van de bekendste wandelroutes, zelfs van Duitsland. Het is een uitstekend onderhouden wandelweg van 313 km. Hij loopt tussen Aken en Trier en is in 15 etappes uit te voeren, dwars door de schitterende natuur van de Eifel. Van de Hoge Venen, via het Roerdal, het Natuurpark Eifel, de Vulkaaneifel naar de Südeifel. De etappes zijn tussen 14 en 29 kilometer lang. Jaarlijks wordt er op de Eifelsteig door zo’n 200.000 mensen gewandeld.

De markering van de route is uitstekend aangebracht. Het logo op bordjes is een vulkaanmeer met een voetpad door een groen gebied. Het motto van de route is: “Waar rotsen en water je vergezellen”. Van beide is in de Eifel meer dan genoeg te vinden. De verschillende etappes in de route voeren u langs oude vulkanen, kratermeren, watervallen en grillige rotspartijen. Bij alle VVV's is een goed beschreven, gratis brochure verkrijgbaar. Je hoeft uiteraard niet veertien dagen door de Eifel te trekken, noch alle routes te volgen. De Eifelsteig is een prima mogelijkheid voor verschillende korte en langere wandeltochten, waar je op de gehele route kan 'einsteigen'.

De Narcissenroute: een echte voorjaarswandeling

Naast de langeafstandsroute bevat de Eifelsteig ook een netwerk van een paar honderd kilometer ‘partnerwegen’. Heeft u een huisje in Eifel van VIVALDI Travel gehuurd? Dan is de ‘Narzissenweg’, een van partnerroutes van de Eifelsteig, een echte aanrader.

Deze Narcissenroute is een voorjaarswandeling bij uitstek. Hij voert 9 kilometer lang door de dalen rond Monschau en Hellenthal die vanaf de tweede helft van april tot begin mei in een gele zee van  narcissen zullen veranderen. U kunt de route beginnen in het dorpje Kaltenherberg bij Monschau. De route volgt de Perlenbach tot de monding in Fuhrtbach.



Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.