BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Naar de dierentuin in Duitsland

Duitsland is een heerlijk land voor een echte gezinsvakantie. Kinderen genieten in de ongerepte natuur, ronddwalen in eeuwenoude kastelen, lekker zwemmen in vulkaanmeren of dammen bouwen in wild stromende rivieren.  Maar wist je dat er in Duitsland meer dan 800 dierentuinen te vinden zijn? Wij zetten de leukste drie, net over de grens, op een rijtje:

1. Allwetterzoo in Münsster
 Alle gebouwen van deze grote dierentuin zijn door middel van overdekte wandelpaden met elkaar verbonden, waardoor je deze dierentuin onder alle weersomstandigheden kunt bezoeken.

2. Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen
 In Gelsenkirchen niet ver over de grens kun je op één dag Alaska, Afrika en Azië bezoeken. De nadruk in deze dierentuin ligt op echte beleving. Zo kun je in Erlebniswelt Alaska beren en wolven van dichtbij bekijken en zie je – slechts gescheiden door een glazen ruit – de ijsberen Bill en Lara een uitgebreid bad zien nemen in het grote waterbassin van het 1500 m2 grote landschapsverblijf.

3. Tierpark und Fosslilium Bochum
 Het Dierenpark in Bochum is vooral bekend vanwege de vele bijzondere reptielen en vissen. Je vind er ook een verzameling van 1400 fossielen in 55 vitrines gehuisvest.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.