BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Natuur in het Sauerland

Het Sauerland ligt op nog geen 250 kilometer van de Nederlandse grens. Het is hiermee voor veel Nederlanders een ideale bestemming voor een korte trip naar het buitenland.

Vooral de ongerepte natuur maakt het Sauerland voor Nederlanders erg aantrekkelijk. Dichte bossen, grazige weilanden, glooiende bergen en dalen met glasheldere beekjes, romantische dorpen met vakwerkhuizen, dat alles kenmerkt het Sauerland. Wij geven u graag de 5 mooiste tips voor natuur en wandelliefhebbers.

Natuurtips Sauerland


1. Wildwald Vosswinkel
Dit natuurpark ligt in de in de buurt van de Möhnesee. De wandelroutes van zo’n 10 km zijn mooi  geïntegreerd in het bos. Er zijn veel jachttorens, informatiepunten en observatiehutten. Zo kunt in het park o.a. edeherten, damherten, Europese moeflons, wilde  zwijnen, wasberen, vossen, dassen en uilen, bosuilen en eekhoorns zien.
2. Winter in Winterberg
 Zonder twijfel dé bekendste plaats van Sauerland is Winterberg. Wintersportfans vinden hier goed onderhouden pistes, mogelijkheden voor lessen en huur en veel gezellige apres ski. Maar misschien is een wandeltocht door de besneeuwde natuur van Winterberg wel het allermooist.
3. Sauerlandpark
Bij het plaatsje Hemer ligt, op een terrein van 27 hectare, het Sauerlandpark. Hier kunnen jong en oud zich vermaken in het bos, op sportterreinen en in speeltuinen. Heel bijzonder is de Himmelspiegel. Dit een terrein van ruim 800 m2 met daarop een laag water van 2,5 cm.
4. Wandelen op de Rothaarsteig
De Rothaarsteig is een van de populairste wandelroutes van Duitsland en loopt over een afstand van 154 km van Dillenburg in het zuiden naar Brilon in het noorden. Onderweg kunt u uitrusten op speciaal ontworpen bosmeubilair in de vorm van bosschommels en bosbankjes.
5. Fietsen op de Sauerlandring
De Sauerlandring is een speciaal aangelegd netwerk van fietspaden door het Sauerland. De relatief vlakke routes zijn ook geschikt voor toerfietsers.  Voor een spannede fietstocht kiest u voor de vleermuizentunnel bij Kückelheim. In de winter is deze 600 meter lange tunnel gesloten omdat er vleermuizen overnachten. dan Moutainbikers en wielrenners komen aan hun trekken op de Bike Arena Sauerland.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.