BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Nummerborden in DuitslandIn Duitsland kunt u aan het kenteken zien waar de auto is geregistreerd.

Ieder Duits kenteken begint met 1, 2 of 3 letters waaraan u kunt zien uit welk district de auto komt. Zo staat bijvoorbeeld de A voor het district Aken, HH voor Hamburg en DAU voor Daun.

Bent u benieuwd waar de auto voor u in de file vandaan komt? Op Wikipedia staat een lijst waarop u kunt zien in welke district een bepaalde letter(combinatie) thuis hoort.

In de meeste districten mogen autobezitters de cijfers en letters die daarna op een kenteken volgen, zelf kiezen. Het gaat dan om één of twee letters en twee tot vier cijfers. Als je een originele combinatie hebt gevonden mag je deze, afhankelijk van het district waarin je de aanvraag doet, voor 5 tot 90 dagen reserveren. Als je aanvraag wordt goedgekeurd moet je het kenteken direct afnemen, anders komt de combinatie weer vrij.

Het aanvragen en reserveren van een combinatie kost op dit moment in heel Duitsland € 12, 80. Het gebruik van een trema (Umlaut) of lettercombinaties met een Nationaal Socialistische achtergrond (HJ, NS, KZ, SA en SS) is niet toegestaan.

U kunt zich voorstellen dat de mogelijkheid om uw eigen kenteken te maken,  inmiddels tot veel hilariteit op de Duitse autowegen heeft geleid. Zo zijn de letters EX in het district Stuttgart erg populair en doet de combinatie ER het erg goed in de omgeving van Bielefeld (BI).

Wij wensen u in ieder geval heel veel plezier tijdens uw volgende vakantie in Duitsland!

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.