BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Op je blote voeten wandelen

Heeft u wel eens op het gras gelegen om de wolken te bekijken? Of bent u wel eens op het strand in slaap gevallen? Kunt u zich nog herinneren wat een heerlijk gevoel dat gaf?

Energie uit de aarde

Martin Zucker is ervan overtuigd dat dit gelukzalige gevoel komt door de energie van de aarde die contact maakt met je lichaam. Hij heeft het boek Earthing geschreven, waarin hij uitlegt hoe de energie van onze planeet ons van allerlei kwalen kan genezen. Zijn tip is om zoveel mogelijk te profiteren van de aardstralen door in ieder geval waar mogelijk met blote voeten rond te lopen!

In Duitsland hebben ze het boek van Martin Zucker blijkbaar ook gelezen. Op honderden plekken zijn zogenaamde Barfusspfade aangelegd. Deze blote voeten paden zijn soms een paar honderd meter lang en soms aangelegd over meerdere kilometers. Vaak wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten bodembedekking. Zo loopt u het ene moment door het zand, dan weer door de modder, over dennenappels of door een laag houtsnippers of een stukje over stenen of asfalt.

Wandelen over een blote voetenpad

Lopen over een blotevoeten pad is gezond en (zeker voor kinderen) ook spannend. De blotevoetenpaden in Duitsland zijn vaak onderdeel van een plek waar u ook kunt kuren of horen bij een ontvangstcentrum van een van de vele nationale parken in Duitsland.

Bent u binnenkort in een huisje van VIVALDI Travel en wilt u de energie van onze planeet eens wat beter leren kennen? Op Barfusspark.info vindt een overzicht van de belangrijkste blotevoetenpaden in Duitsland.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.