BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Parkeren voor vrouwenIn Duitsland bent u het bordje vast wel eens tegengekomen: Frauenparkplatz. Vooral in parkeergarages zijn deze parkeerplaatsen, speciaal voor vrouwen, veel te vinden.

Het fenomeen is ontstaan in de jaren ’90. Uit studies bleek toen dat vrouwen zich met name in parkeergarages soms onveilig voelen. De vrouwenparkeerplaatsen zijn altijd dichtbij een uitgang of kassa van de parkeergarage te vinden. Daar waar ook altijd cameratoezicht is. Daarmee zou het voor aanranders en tasjesdieven minder aantrekkelijk zijn om vrouwen in een garage lastig te vallen.

In Oostenrijk worden deze vrouwvriendelijke parkeerplaatsen overigens Damenparkplatz genoemd. In Zwitserland zijn de vrouwen parkeerplaatsen sinds 2011 weer afgeschaft.

Het mag dus duidelijk zijn Frauenparkplätze er niet zijn omdat vrouwen niet goed kunnen parkeren en hun auto alleen op een speciale, extra ruime plek zouden willen parkeren.

Toch is het wel bijzonder om te weten dat in de parkeergarage van Triberg (in het Zwarte Woud) 2 officiële parkeerplekken voor mannen bestaan. In 2012 besloot de gemeente om 2 plekken in de lokale parkeergarage, die als ”lastig te gebruiken” bekend staan, officieel te voorzien van het label Männerparkplätze. Uiteindelijk bleek het om een marketingactie te gaan van de VVV om (nog) meer toeristen naar Triberg en de watervallen te lokken. Dat bleek goed gelukt, want de parkeerplaats voor mannen werd opgepikt door heel veel nationale en internationale media…

Bent u man en heeft u een huisje van VIVALDI Travel in het Zwarte Woud gehuurd? Dan kunt u in Triberg bewijzen dat u goed kunt parkeren.

En wat denkt u? Zou het een goed idee zijn om in Nederlands parkeerplaatsen voor vrouwen in te voeren?

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.