BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Populairste vakantieland voor Nederlanders

Vakantieland Duitsland wordt jaarlijks door meer dan 30 miljoen vakantiegangers bezocht. Het is daarmee een van de meest geliefde vakantiebestemmingen ter wereld. Er zijn dan ook weinig andere landen met zoveel afwisseling in natuur en landschap. Daarnaast heeft Duitsland een groot aantal prachtige historische steden en duizenden prachtige gebouwen en musea.

Nederlanders in Duitsland

Nederlanders gaan de laatste jaren steeds vaker naar Duitsland op vakantie. Vooral het Sauerland en de Eifel zijn populair. De meeste Nederlandse vakantiegangers reizen met hun eigen auto naar Duitsland.

Favoriet voor korte vakanties


Van alle korte buitenlandse vakanties die door Nederlanders werden gehouden werd bijna 40 procent in Duitsland doorgebracht. Nederlanders die naar Duitsland op vakantie gaan, kiezen vaak voor een bestemming net over de grens. Het Sauerland en de Eifel zijn voor zowel korte als lange vakanties de populairste vakantiegebieden. Voor lange vakanties trekken reizigers vaak wat verder weg, naar Beieren of het Zwarte Woud.

Beste bezochte vakantiegebieden in Duitsland


Toch zijn er een aantal vakantiegebieden jaar in, jaar uit het meest populair bij Nederlandse vakantiegangers. Wij zetten de top 3 voor u op een rijtje

1 Sauerland
Het Sauerland ligt op minder dan 4 uur rijden van Utrecht en is zowel in de zomer als winter een aantrekkelijke bestemming. Het Sauerland wordt wel het 'land van de duizend bergen' genoemd. Wat deze regio zo aantrekkelijk maakt, zijn de heerlijke, uitgestrekte bossen, afgewisseld door vele meren en watertjes met daar doorheen de mooie dorpjes met haar karakteristieke vakwerkhuizen. Natuurlijk is Winterberg één van de bekendste, maar als u hier vakantie viert, zal u al gauw vele andere fotogenieke plaatsjes ontdekken!
Vakantiehuizen Sauerland

2 Eifel
De Eifel, een prachtig gebied met veel vakantiehuizen omgeven door prachtig landschap en omringd door vele bezienswaardigheden. Het is een middengebergte tussen de vier steden Aken, Keulen, Koblenz en Trier. Deze streek is een door het vulkanisme van de nieuwe aardgeschiedenis gevormd landschap. De Vulkaaneifel is het absolute hoogtepunt van het landschap. Met een dicht netwerk van maren (kratermeren), de zogenaamde “blauwe ogen” van de Eifel en de 10.000 jaar slapende vulkanen is het een absoluut lust voor het oog.
Vakantiehuizen Eifel

3  Zwarte Woud
Deze regio in het zuidwesten van Duitsland is misschien wel de meest authentieke vakantieregio van onze oosterburen. De typische klederdracht, koekoeksklokken, boerderijen en natuurlijk de uitgestrekte bossen… het Zwarte Woud vertegenwoordigd alles wat u verwacht van een Duitsland plaatje in een reisgids. Voor de familie is het Zwarte Woud de ideale vakantiebestemming. Het gebied kreeg onlangs de “familie vriendelijke vakantie bestemming” award.
Vakantiehuizen Zwarte Woud

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.