BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Rome aan de Moezel

Trier wordt wel Rome aan de Moezel genoemd. Trier werd rond het jaar 15 voor Christus door de Romeinen gesticht. Het begon met de bouw van een brug over de Moezel. De eerste brug was van hout en rond het jaar 200, toen de stad werd ommuurd, bouwden de Romeinen grote stenen pijlers in het water. De huidige Römerbrücke rust nog altijd op die oude Romeinse fundamenten.  Trier vormde in de Romeinse tijd een belangrijk administratief centrum en vanuit de stad werden de Romeinse troepen, die in het noorden tegen de Franken vochten, bevoorraad.

Amfitheater

De rijke historie is nog altijd in Trier terug te vinden. Als je als bezoeker de Südallee en dan de Olewiger Strasse neemt, kom je op de plek waar de wijnbergen beginnen. Hier ligt wat is overgebleven van het enorme Romeinse amfitheater. Als je door de poort de arena betreedt, voel je je plotseling heel klein. Het ovalen terrein is zo’n 75 meter lang en vijftig meter breed.


Toegangspoort tot de stad

De Porta Nigra maakt Trier heel bijzonder. Het is het mooiste Romeinse monument ten noorden van de Alpen. De poort is in de jaren ’70  van de vorige eeuw volledig gerestaureerd en staat op de Unesco Werelderfgoed lijst.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.