BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Rose explosie van amandelbloesem in Duitsland

Wat een fotogeniek beeld: de amandelbloesem weken in Duitsland. Volop genieten vanaf zo ongeveer half maart tot eind april. De bloeitijd van de prachtige amandelbomen. Enkele Duitse vakantieregio's zijn hier beroemd om. Vooral in Rijnland Palts, de Moezel en het noorden van het Zwarte Woud.rijgen zich, tussen de dorpen, lange linten van geurig bloeiende amandelbomen aaneen.

Je begrijpt dat de bloei van de amandelbomen voor veel regio’s reden is voor allerlei evenementen en feesten. De roze gloed over het landschap betekent: het is lente, de Mandelnwochen zijn aangebroken, dat moet gevierd worden.

De amandelboom is een ver familielid van de roos. Oorspronkelijk komt deze boom veel voor aan de Middellandse Zee maar dus ook in de milde wijngebieden in Duitsland, daarom wordt de Pfalz ook wel het Toscane van Duitsland genoemd.

De meeste amandelbomen vind je langs de Südliche Weinstrasse, dit is het gebied tussen Mannheim en Straatsburg aan de Duits-Franse grens. Afhankelijk van het weer start het bloesemseizoen hier op 1 maart en eindigt rond 26 april. Er zijn in die periode diverse festiviteiten en markten. De route wordt met zachtblauwe bordjes met een roze amandelbloesem aangegeven.

Een graag gemaakte wandeltocht is over het Mandelpfad. Je kan er wel meer dan 70 km wandelen door het prachtige landschap van de Pfalz, maar 5 km is ook heel fijn. Het pad loopt van Bad Dürkheim naar Bad Schweigen-Rechtenbach in het zuiden van de Pfalz.

Zin in 'Wellness & more'? In de Therme in Bad Bergzabern, Zuid-Palts, kan je je laten verwennen met verkwikkende massage met heerlijk ruikende amandelbloesemolie. Dan nog even langs in de beauty salon en voordat je lekker uit eten gaat, kan je de middag afronden met een mooie tocht per oldtimer panoramabus. Het zal je natuurlijk niet verbazen dat er diverse regionale producten zijn, zoals likeur en jam, maar ook zeep en huidolie.

Je bent in een van Duitslands oudste wijnstreken, dus bij het eten kan een heerlijk koel wijntje niet ontbreken. Wedden dat je 's nachts slaapt als een roos?!

Bekijk alle vakantiewoningen in de Moezel en in het Zwarte Woud

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.