BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Snelwegen in Duitsland

Hitler zou met de aanleg van snelwegen de werkloosheid in Duitsland hebben opgelost en voor goede verbindingswegen voor het leger hebben gezorgd. Dit is één van de meest hardnekkige fabels uit de recente geschiedenis. In werkelijkheid waren de nazi’s juist fel tegen de komst van de snelwegen, aangezien deze vooral ten goede zouden komen aan de ‘Joodse kapitalisten’.

De aanleg van deze eerste snelweg begon al in 1913, maar kwam snel stil te liggen door de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog. Pas in de jaren ‘30 werd het idee van de snelweg opnieuw opgepikt door Konrad Adenauer, de burgemeester van Keulen. Hij financierde in 1932 de aanleg van een kruisingsvrije weg tussen Keulen en Bonn, de eerste Autobahn. Auto’s mochten hier maximaal 120 kilometer per uur rijden, maar de meesten haalden de 60 nog niet eens. Desalniettemin bleek de nieuwe verbinding tussen Bonn en Keulen, op dat moment een van de drukste trajecten in Duitsland, een groot succes.

Als u nu onderweg bent naar uw vakantiehuis in Duitsland komt u op een prima onderhouden wegennet van duizenden kilometers. In 2010 vielen 45 verkeersdoden per 1 miljoen inwoners in Duitsland, een daling van 48 procent ten opzichte van het jaar 2001. Duitsland behoort daarmee tot de meest veilige landen in de Europese Unie.

Op zondagen (van 00.00 tot 22.00 uur) geldt in Duitsland al jarenlang een rijverbod voor vrachtwagens. Het rijverbod geldt op alle wegen, ook voor vrachtauto’s zonder lading. Voor dit jaar heeft de Duitse overheid ook een rijverbod op zaterdagen tussen 1 juli en 31 augustus ingesteld tussen 07.00 en 20.00 uur op de belangrijkste doorgaande snelwegen. Zo kunt deze zomer ook op zaterdag relaxed naar een vakantiehuis in Duitsland of Oostenrijk van VIVALDI Travel rijden.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.