BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Sprookjeskasteel in Duitsland

Ludwig Friederich Wilhelm, geboren op 25 augustus 1845, werd op 18 jarige leeftijd koning. Hij was niet allen onervaren, maar ook nogal geïnteresseerd in sprookjes, legenden en sagen. Hij kreeg dan ook de bijnaam sprookjeskoning.

Ludwig stond ook  bekend als één van de mooiste mannen uit zijn tijd. Veel vrouwen waren dan ook jaloers op zijn nichtje Sophie van Beieren, met wie hij was verloofd. In 1886 verloor Ludwig een oorlog tegen het vijandige Pruisen en hij werd gevangen genomen en overgebracht naar slot Berg aan de Strarnberger See. In het voorjaar van 1886 werd zijn lichaam gevonden in het meer. Ludwig stond bekend als een goed zwemmer, dus er gaan veel verhalen over zijn dood in de ronde.

In 1869 gaf Ludwig opdracht om een kasteel  te bouwen. In 16 jaar werd een uniek kasteel gebouwd en omdat zwanen de lievelingsdieren van Ludwig waren noemde hij het slot Neuschwanstein. 

Ludwig heeft uiteindelijk nooit in Neuschwanstein gewoond en dit sprookjesachtige kasteel in het zuiden van Beieren is nu het meest gefotografeerde bouwwerk van Duitsland. In de zomermaanden komen er meer dan 6000 bezoekers per dag die  allemaal een rondleiding door de vele ruimtes krijgen, waaronder de 15 meter hoge troonzaal. Het slot heeft Walt Disney geïnspireerd bij het vormgeven van het kasteel voor Doornroosje.

Eén ding is duidelijk: als u een vakantiehuis in Beieren van VIVALDI Travel heeft gehuurd is een bezoek aan het kasteel van de mooiste man van Duitsland niet te missen!

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.