BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Top 5 bezienswaardigheden in Duitsland

Duitsland is een enorm veelzijdig vakantieland en biedt voor elk wat wils. Zo groeit de hoogte van de bergen naar mate je naar het zuiden afreist.  Per regio verschillen de tradities op cultureel en culinair gebied. Zo eet je in de Eifel een typische Döppekuchen (geraspte aardappelen met spek en uiten) terwijl je in de Harz zeker zo’n kleine, op kwark gebaseerde Harzer kaas moet proberen. Of geniet van de gevelschilderkunst in Beieren of de typische klederdracht in het Zwarte Woud.

Toch zijn er een aantal bezienswaardigheden in Duitsland die iedereen gezien moet hebben. Het Duits verkeersbureau vroeg dit jaar aan duizenden bezoekers van Duitsland wat hun favoriete bezienswaardigheid is. De top 5 willen we je niet onthouden.

De mooiste bezienswaardigheden van Duitsland

1 Kasteel Neuschwanstein
Neuschwanstein is bekend over de hele wereld als een symbool van romantische architectuur. Zelfs Walt Disney bouwde het paleis van Doornroosje naar het voorbeeld van dit kasteel in Beieren.

2 De Dom van Keulen
Toen deze kathedraal in 1880 werd voltooid, was het het hoogste gebouw ter wereld. Dit meesterwerk van de gotische architectuur is nog altijd een van de belangrijkste kathedralen in de christelijke wereld.

3 Kasteel van Heidelberg
De romantische ruïnes van het kasteel van Heidelberg trekt bezoekers sinds de 19e eeuw en is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Europa.

4 Rothenburg ob der Tauber
Geen stad in de wereld heeft zo’n rijkdom aan middeleeuwse gebouwen. Een wandeling door het oude centrum geeft je het gevoel dat de tijd heeft stilgestaan.

5 Het Zwarte Woud
Met een totale oppervlakte van 7,450km² bezit het Zwarte Woud de twee grootste en voor velen mooiste natuurgebieden van Duitsland.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.