BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Uw eigen racebaan kopen

Altijd al gedroomd van uw eigen racebaan? Dan kunt u nu uw kans grijpen!


De Nürburgring, het racecircuit bij het plaatsje Nürburg in de Eifel staat te koop. Het circuit is gebouwd in de jaren ’20 van de vorige eeuw en is sinds 1982 een officieel Grand Prix circuit. Sinds 2007 wordt de Grote Prijs van Duitsland om de beurt op de Hockenheimring en Nürburgring gereden. Beroemd is de Veedol bocht, waar regelmatig spectaculaire inhaalmanoeuvres plaatsvinden. De coureur Michael Schumacher heeft de meeste zeges op de racebaan van de Eifel gewonnen. Door de vele bochten over het ruim 5 km lange circuit staat de Grand Prix van Nürnburg overigens bekend als één van de traagste races van het seizoen.

Inmiddels is het circuit uitgebreid met winkels, horeca en een pretpark en wordt er jaarlijks een groot popfestival georganiseerd: Rock am Ring. Dit mocht allemaal niet baten om het racecomplex rendabel te maken, want afgelopen week werd de Nürburgring officieel failliet verklaard. Als u interesse heeft in de aankooop van dit prachtig gelegen circuit kunt u tot 15 juni een bod doen bij de curator Jens Lieser. De vraagprijs ligt rond de 125 miljoen Euro’s voor het circuit, het pretpark en alle bijbehorende gebouwen en horecavoorzieningen. Er zouden zich op dit moment zo’n 5 geïnteresseerden bij de heer Lieser hebben gemeld.

Wilt u eerst nog even rondkijken (of zelfs een rondje rijden) op het circuit? Dan adviseer ik u om een paar dagen een huisje in de Eifel te huren zodat u op uw gemak kunt vaststellen of u een bod wilt doen!

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.