BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Valentijnsdag vieren in Duitsland
WAT EEN VERHAAL

Ja, je zou het misschien anders verwachten, maar Valentijnsdag is geen commerciële uitvinding. Het is een dag die stamt uit de tijd van het heel vroege christendom. Rond 260 na Christus leefde in Rome de priester Valentinus. In die tijd mochten soldaten in het Romeinse leger niet trouwen, omdat de keizer ervan uitging, dat soldaten niet meer goed zouden vechten als ze onder de plak van een vrouw zaten.
Valentinus vond dit de grootse onzin en trouwde in het diepste geheim zijn grote liefde, net zoals trouwens vele soldaten. De priester werd echter ter dood veroordeeld. Hieraan voorafgaand werd hij tijdens zijn verblijf in de gevangenis verliefd op de dochter van zijn bewaker. Op de dag van zijn executie gaf hij haar nog een laatste briefje: 'Van je Valentijn'….

Valentijnsdag in Duitsland

In Duitsland is Valentijnsdag helaas geen dag van de 'geheime liefde'. Het is een soort Nationale Ongeluksdag. En waarom?!
Waarschijnlijk omdat 14 februari de sterfdag is van Judas, de verrader van Jezus, tsja, ook dat nog .... maar:Maar: Oók romantiek in Duitsland

Je mag dan in Duitsland geen Valentijnsdag hebben, het land heeft volgens kenners wel de meest romantische stad ter wereld: Heidelberg
De stad ontvangt dan ook jaarlijks meer dan drie miljoen toeristen. Ze genieten er van de romantische Alte Brücke en het indrukwekkende slot; zie de foto hierboven. De ligging van de stad tussen de Neckar en de uitlopers van het Odenwald is trouwens ook prachtig.

Verder is de stad Heidelberg ook 'wereldberoemd' vanwege het slotfestival in de zomer. Dit is overigens wel een van de mooiste openluchttheaterfestivals in het zuiden van Duitsland. Het vindt hier al zo'n eeuw plaats, nl. sinds 1926.

Heidelberg is trouwens ook een echte studentenstad met meer dan 30.000 studenten ingeschreven. Je kan je voorstellen, dat daarmee in de Altstadt, het oude centrum van de stad, ook vele kroegen en cafés te vinden zijn. De studietijd inmiddels al ruim ontgroeid? Duik nog eens in het nachtleven en voel je hier gerust weer even student. Vanuit je huisje "Schöne Aussicht" op de Hunsrück kan je prima een dagtrip naar Heidelberg maken, maar ik zou er toch ook wel overnachten en genieten van de prachtig verlichte stad, het hele jaar.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.