BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Vulkanen in de Eifel


De Duitse Vulkaaneifel is een natuurgebied met glooiende heuvels, uitgestrekte bossen en kleine ronde meertjes. Deze meertjes zijn zo mooi rond omdat het eigenlijk water is dat is opgevangen in de trechters van uitgedoofde vulkanen. De vulkaaneifel is een gebied waar al vele miljoenen jaren een actief vulkaangebied ligt dat elke tien- tot twintigduizend jaar Europa bedekt met een fijne aslaag.

Volgens berichten in de media van de laatste weken zou een ‘supervulkaan’ onder de Laacher See in de Eifel op uitbarsten staan. Er bestaan volgens de voorspellers 2 redenen waarom dit zou gebeuren. In de eerste plaats is het meer dan 10.000 jaar geleden dat de Laacher vulkaan is uitgebarsten en bovendien worden in het water gasbellen waargenomen. Deze zouden wijzen op vulkanische activiteit!

Wetenschappers spreken de argumenten duidelijk tegen. Dat de vulkaan om de 10.000 jaar zou moeten uitbarsten is gewoon onzin. Vulkanen hebben geen agenda. En de gasbellen dan? Die komen al duizenden jaar uit de bodem van het meer omhoog. Er is daar gewoon veel koolzuur in de bodem. Bovendien wordt vulkanische activiteit gemeten aan bodemtrillingen en niet aan koolzuurbellen.

Kortom, er is geen enkele reden om niet gewoon lekker bij VIVALDI Travel een betaalbaar vakantiehuis in de Eifel te huren. En u weet, u kunt bij ons per dag huren en u betaalt per persoon.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.